'Mislio sam da je šala kad su mi rekli da sam u dva tjedna rasprodao zagrebačku Arenu. Ali bila je to istina! Zahvaljujući vama i oni sutra će imati priliku biti na koncertu!' izjavio je Tony Cetinski u subotu na početku koncerta u najvećoj zagrebačkoj dvorani. u kojoj je zabetoonirao status napopularnijeg domaćeg pjevača, ali ipak uz neke sitne nedostatke.


 Ako se gleda činjenično stanje, dva uzastopna koncerta i jedan rasprodan u zagrebačkoj Areni i naravno približno pedeset tisuća posjetitelja, onda je očito kako je u sadašnjem trenutku Tony Cetinski najveća glazbena zvijezda kad je u pitanju domaće tržište.

Vezani članci Slika nije dostupna Zagrebačka filharmonija održala koncert u Arena centru Slika nije dostupna Željko Joksimović: Ne promatram se kao da sam zgodan!

Ne treba gubiti iz vida da su za koncert u Areni najveće domaće rock legende Prljavog kazališta podijeljene besplatne ulaznice, najveća pop legenda Mišo Kovač ni uz pokroviteljsko najjačeg domaćeg lanca trgovina nije uspio prodati sve ulaznice, dok je Zdravko Čolić rasprodao 'samo' jedan dan. Beyonce Knowles je izvan konkurencije jer je cijena ulaznice za njezin koncert bila neusporedivo veća od svih navedenih balkanskih atrakcija.

 

Tony je vozio Segway po bini, svirao bijeli klavir kao posvetu tragično preminulom Tošetu Proeskom, a dozvolio je i objavljivanje bračne ponudu jednoj djevojci od strane anonimnog obožavatelja i to putem video zida na bini.

Tony Cetinski je tako podignuo letvicu na visinu s koje će ga po pitanju nastupanja u prestižnom koncertnom prostoru u metropoli rijetko tko moći preskočiti. Dva dana je ipak za mnoge nedostižan san. Takav ishod stvari se mogao naslutiti, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je Cetinski prije nekoliko godina napunio veliku dvoranu Doma sportova i time se nametnuo kao važan faktor i nadasve uspješan pjevač i showman. No ako će se uspoređivati taj koncert s nastupom u Areni, sve simpatije idu onome u Domu sportova na kojem je pjevač doslovce dao sve od sebe kako bi udovoljio publici. Tada je Cetinski izgarao pjevajući svaku pjesmu, humoristično predstavljao neke elemente iz segmenata svog života i ukratko bio puno više dostupan publici nego što je bio slučaj u subotu navečer u zagrebačkoj Areni.

Istina je da je silazio u publiku još na početku koncerta i da je bilo zbornog pjevanja najvećih hitova poput 'Kad bi dao Bog', 'Ja sam zaljubljen', 'Zbog nje', 'Kad žena zavoli', '23. prosinac' i da je 'bodove' skupljao i time što je s njim u pjesmi 'Varala me mala' nastupio Silvio Štruklec, devetogodišnji dječak koji je osvojio rekordni novčani iznos u kvizu 'Ne zaboravi stihove'. No zauzeo je stav svjetske zvijezde i nakon dva sata i deset minuta završio koncert, na opće negodovanje prisutnih koji su očekivali više od jednog bisa.

Cetinski se ovog puta nije dokazivao samo pjesmama; presvlačenje je bilo konstanta nastupa, ali istodobno i crta da se ne prijeđe granica dobrog ukusa i da se na neki način poprate svjetski trendovi. Tony je tako vozio Segway po bini, svirao bijeli klavir kao posvetu tragično preminulom Toši Proeskom, a dopustio je i bračnu ponudu jednoj djevojci od strane anonimnog obožavatelja putem video zida na bini.

Dakle showa nije nedostajalo u sadržajnom smislu, ali je bilo očito da publika koja zna sve tekstove napamet traži još. Po pitanju izvedbe i tehničke prezentacije zvuka, ovaj se koncert može usporediti s koncertom Zdravka Čolića, dok je onaj svjetske pop dive Beyonce i dalje nedostižan. Pjevač je priredio spektakl, ali ga je po reakcijama publike trebao produljiti, no čini se kako se štedio za drugi dan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju