Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva tiskovna konferencija povodom dolaska irske glazbene legende U2 u Zagreb nije mogla proći bez komičnih trenutaka u kojima je prisutne novinare nasmijavao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji za ozbiljan problem drži što u nazivu grupe postoji slovo 'U'.


'Ja sam razmišljao kako bi to slovo 'U' mogao biti ozbiljan problem. Mogli bi ljudi pomisliti da sam desničar.', izjavio je Milan Bandić na tiskovnoj konferenciji što je izazvalo smijeh okupljenih novinara. Bandić je čak priznao da je razmišljao kako bi se naziv grupe mogao prevesti na hrvatski jezik.

Vezani članci U2 (Foto: Getty Images) Fanovi bijesni nakon višesatnog čekanja omiljenog benda na kiši, kasnije ih dočekalo još veće razočarenje Katharine i David Foster (Foto: Profimedia) Pjevačica pokazala seksi tijelo, ali i luksuz u kojem uživa zahvaljujući svojem 35 godina starijem mužu

'Jel' to znači; 'I vi'?', pitao se tako gradonačelnik koji se onda krenuo unaprijed ispričavati običnim građanima da se ne iznenade u dogledno vrijeme kad se pojave jumbo plakati po gradu na kojima će pisati U2 i da to ne znači da je on promijeno političku orjentaciju. 'To samo znači da su U2 u gradu i ništa više.', otkrio je Bandić tako tajne marketinškog zanata.

>> Cijene ulaznica za koncert grupe U2 od 250 do 2000 kuna

Pored toga je u uvodnom izlaganju hvalio U2 i Bona Voxa, dok je sebe nazivao njihovim velikim obožavateljem, ali je na pitanje da navede svoju najomiljeniju pjesmu irskih rockera, pričekao da mu se šapne odgovor. Pošto je slabije čuo 'Sunday, Bloody Sunday', Bandić je izjavio: 'Bloody Sunday', ali je i dalje bio zabrinut slovom 'U' za koje je rekao da se ne smije mijenjati zbog potrebeazagrebačkog koncerta jer je to zaštićeni trade mark.