Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Woody Allen će svoj idući film snimati ovoga ljeta u Rimu, izvijestio je list La Repubbblica u ponedjeljak.


Snimanje bi trebalo početi u srpnju a prije toga će Allen i njegov jazz band svirati u rimskom Auditoriumu krajem ožujka.

'Ja i moja obitelj ne možemo dočekati da provedemo duže vrijeme u tom predivnom gradu', rekao je 75-godišnji Allen rimskom listu ne navodeći pojedinosti o filmu, posljednjem u njegovoj turneji europskim prijestolnicama.

Vezani članci Slika nije dostupna Woody Allen vidi Sarkozyja kao novog Bogarta! Slika nije dostupna Najnoviji Woody je previše sladunjav

>> FOTO: Woody Allen zaspao na filmskom setu

Samo jedan od njegovih posljednjih sedam filmova nije snimljen u Europi. Allenov posljednji film 'Srest ćeš visokog tamnog stranca' čija se radnja zbiva u Londonu bio je uspješan u talijanskim kinima a 'Ponoć u Parizu' premijeru će imati u svibnju u Cannesu.

Kultni američki redatelj u Italiji nije radio od 1996. kada je dijelove filma 'Svi kažu da te volim' snimio u Veneciji. Allen kaže da je fasciniran Rimom koliko i s drugim velikim gradovima koji su ga nadahnjivali.

'Volim te sofisticirane i civilizirane metropole i smatram to fantastičnim što imam priliku raditi u njima', rekao je Allen rimskom listu. 'Svaki puta je to poput izjava ljubavi određenim mjestima i projiciranje na platno mojih osjećaja za mjesta koja su mi najviše značila u životu. Nadam se to isto učiniti s Rimom'. (Hina)