Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Je li kći bivšeg premijera uspjela zbog talenta ili očevih veza? Upitali smo njezine kolege...


Uspjeh Petre Sanader u Hollywoodu bio je povod showbizz redakciji da napravi priču o novoj eventualnoj glumačkoj zvijezdi koja će se jednog dana možda smiješiti iznad svoje zvijezde na Stazi slavnih. Njezinim uspjehom zatečeni su mnogi - iako ne osporavaju njezin talent, nadaju se kako je do 'obećane zemlje' došla isključivo radom a ne vezama oca i bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, te joj žele svu sreću u daljnjim ostvarenjima. Petra je, naime, nedavno snimila film 'The Land of the Astronauts' u kojem glumi uz dobro poznatog glumca Davida Arquettea. Film se premijerno prikazao na filmskom festivalu u Montrealu, a Petra je povodom filma iz zasad nepoznatih razloga prezime Sanader promijenila u Sandovar.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader opet pred sudom, moguća odluka o izručenju Slika nije dostupna Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja

Na pitanje kako komentira Petrin uspjeh u Hollywood, redatelj bez dlake na jeziku Dalibor Matanić rekao je kratko i jasno: 'Mislim da to ima veze sa njenim talentom, ali i s utjecajem i vezama njenog oca'. Njezin uspjeh smatra dobrim početkom te smatra da je talentirana, iako nikada nije gledao niti jednu njezinu predstavu, na kraju krajeva kao i ostatak naših sugovornika.

'Njezin uspjeh ipak nije toliko senzacionalan'

Da je ovo dobar početak Petrine glumačke karijere smatra i glumica Leona Paraminski. 'Puno toga nju čeka dok ne dođe do zapaženije karijere u Hollywoodu. Za početak je u redu, ali nije opet ni toliko senzacionalno kako mediji prenose.' Na pitanje je li gledala neko njezino glumačko ostvarenje, Leona je rekla: 'Nisam gledala nijednu njezinu predstavu, jer je praktički odmah išla studirati u Ameriku, tako da nisam imala priliku.'

Zagrebačka glumica Barbara Nola sretna je što je Hrvatska iznjedrila novog predstavnika u Hollywoodu. Iako niti ona nije svjedočila nekoj Petrinoj predstavi, ne poznaje ju niti zna išta o njoj, smatra da je lijepo kada netko radi što voli i u tome niže uspjehe. 'Teško je na američkom tržištu probijati se s akcentom. Tada si uvijek ograničen na neke uloge, ali divno je što mala Sanaderica ostvaruje svoje snove. Također, sigurno je bilo prekrasno raditi nezavisni film, možda čak ljepše nego neki blockbuster'. Jedina koja nije željela ama baš išta komentirati na spomen imena Petre Sanader bila je glumica i scenaristica Jelena Veljača.

>>Petra Sanader slavu traži pod prezimenom Sandovar

Na kraju cijele priče vrijedi spomenuti Petrinu odluku da prezime promijeni u Sandovar. Svi su složni kako se vjerojatno radi o savjetu menadžera ili teško izgovorljivom pravom prezimenu, pa se odlučila pojednostaviti stvar i promijeniti ime. S druge strane, nitko od njezinih kolega iz Hrvatske ne bi mijenjao osvoje prezime, koliko god je to u Hollywoodu bila uobičajena procedura, pogotovo za glumce koji nisu američki državljani. 'Možda je promijenila prezime kako nitko ne bi naslućivao od kuda dolazi', zaključuje Barbara Nola.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju