Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na 22. Međunarodnom festivalu filmske režije u Herceg Novom, koji je održan od 1. do 6. kolovoza, nagradu Zlatna mimoza za najbolja filmska ostvarenja dobio je film Dejana Aćimovića "Moram spavat, anđele" i film Teone Strugar Mitevske "Ja sam iz Titovog Velesa".


Dobitnici te glavne nagrade osim prvoga mjesta podijelit će i novčanu nagradu od 5.000 eura, priopćeno je danas od producenta DA filma.

Vezani članci Nagrađeni najuspješniji maturanti - 1 Briljirali na državnoj maturi i zasluženo nagrađeni: "Nema neke tajne. Ako se radi bit će rezultata" Frank Graziano prima nagradu Povijesni uspjeh: Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu

Srebrnu mimozu dobio je Darko Bajić za film "Na lepom plavom Dunavu", a Brončanu mimozu dijele Marija Perović za film "Gledaj me" i Stefan Arsenijević za "Ljubav i drugi zločini". Nagradu direkcije festivala dobio je producent makedonskog filma "Ja sam iz Titovog Velesa.

Za nagrade se ove godine natjecalo devet filmova: iz Slovenije Marko Nabrsnik s filmom "Petlov doručak", iz Bosne i Hercegovine Srđan Vuletić s filmom "Teško je biti fin", iz Srbije Nebojša Radosavljević, Darko Bajić i Stefan Arsenijević s filmovima "Miloš Branković", "Na lepom plavom Dunavu" i "Ljubav i drugi zločini". Iz Makedonije su bili Teona Strugar-Mitevska s filmom "Ja sam iz Titovog Velesa", iz Hrvatske Dejan Aćimović s nagrađenim filmom i Kristijan Milić s filmom "Živi i mrtvi", te iz Crne Gore Marija Perović s filmom "Gledaj me".

I prošle je godine hrvatski film na festivalu u Herceg Novom dobio glavnu nagradu Zlatnu mimozu i to film "Armin" redatelja Ognjena Sviličića.