Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oni su holivudski zlatni par koji privlači mase vrištećih obožavatelja gdje god se pojave, zarađuju milijune dolara svojim ulogama, ali po pitanju Oscara Angelina Jolie i Brad Pitt su na 81. dodjeli ove prestižne filmske nagrade, ostali kratkih rukava, odnosno bez zlatnih kipića. Što je u njihovoj karijeri krenulo po krivom analizirao je britanski Metro.


Očito je da Angelina Jolie želi i misli da zaslužuje Oscara. Njezinih nekoliko posljednjih uloga doslovce vrište: 'Dajte mi jednog od tih zlatnog mladića – sada!' Bacila se u emotivno nabijenu ulogu majke nestalog sina u Eastwoodovoj drami 'Changeling', na osnovu čega je bila nominirana ovaj put.

Što se tiče Brada Pitta izgleda da se njega još uvijek doživljava samo kao ljepuškasto lice još od vremena 'Thelme And Luise', a ne kao nonšalantnu glumačku ikonu i holivudskog predstavnika novog doba. Zašto bi inače akademija dala Oscara Seanu Pennu, a ne njemu?

Prije par godina imala je pokušaj s 'The Mighty Heart' i ulogom udovice reportera Dannyja Pearla kojeg su ubili pakistanski ekstremisti. No to se sve samo završilo s nominacijom za Zlatne globuse.
 

Vezani članci Slika nije dostupna HRVATSKO PRAVOSUĐE 4. NAJGORE U EUROPI Pronašli smo bolan podsjetnik i zašto Slika nije dostupna 'Još uvijek ne mogu pričati o tome što sam vidjela'

>>  'Slumdog Millionaire' trijumfirao na Oscarima

Sudeći po njezinom mlitavom aplauzu tijekom 81. dodjele Oscara, vjerojatno joj je 'otvaranje svih vrata' glumici Kate Winslet pokvarilo večer.
 

Može joj biti utješno što je 2000. dobila Oscara za sporednu ulogu u filmu 'Girl, Interrupted'. Te godine je dobitak proslavljala time što se strastveno ljubila s vlastitim bratom, a možda joj je upravo taj čin društvo s filmske akademije zamjerilo. Jer ipak su oni u svojim dušama duboko konzervativni.
 

Što se tiče Brada Pitta izgleda da se njega još uvijek doživljava samo kao ljepuškasto lice još od vremena 'Thelme And Luise', a ne kao nonšalantnu glumačku ikonu i holivudskog predstavnika novog doba. Zašto bi inače akademija dala Oscara Seanu Pennu, a ne njemu? A da se ne govori o Mickeyju Rourkeu za kojeg se već dva mjeseca unazad šuškalo da će dobiti svoj prvi zlatni kipić u karijeri i time na najbolji mogući način ovjenčati svoj filmski comeback koji je započeo s epizodnom ulogom u 'Sin Cityju'.
 

Brad Pitt je čak i na kladionicama loše stajao u odnosu na nominirane kolege za glavnu ulogu u 'Čudnovatom slučaju Benjamina Buttona', dok su Frank Langella ('Frost/Nixon'), Sean Penn ('Milk') i Mickey Rourke ('The Wrestler') bili favoriti.
Mnogi se slažu da bi ove godine dobio Oscara da je kojim slučajem bio nominiran za sporednu ulogu u filmu 'Spaliti nakon čitanja', jer je u tom filmo vrhunski odigrao geeka opterećenog vlastitim izgledom, kako ga na kraju krajeva i doživljava društvo koje dodjeljuje Oscare.

1996. godine Oscar je Pittu izmakao od strane Cube Goodinga Jr.-a za ulogu u filmu 'Jerry Maguire'. Nema što uistinu 'čudnovat slučaj Brada Pitta i Angeline Jolie'.