Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Postoje značajne razlike u "zakonitostima" spavanja kod muškaraca i žena, kod bijelaca i crnaca te kod osoba s različitim prihodima, pokazalo je novo istraživanje.


Istraživanje čije je rezultate na internetskim stranicama objavila američka udruga The National Academies, također otkriva da su sudionici istraživanja bili uvjereni da su spavali dulje nego što objektivno jesu.

Vezani članci Muški toaleti ''Cure, koja je najčudnija stvar koju ste vidjeli u dečkovu toaletu?'': Postavila pitanje pa dobila šokantne odgovore Privlačne osobine ''Govorim u ime svih muškaraca'': Opisao što mu je najprivlačnije kod cura pa dobio što je tražio

Prema rezultatima istraživanja, žene općenito imaju kvalitetniji san od muškaraca. Tijekom noći žene prosječno spavaju 6 sati i 42 minute, u odnosu na muškarce koji spavaju 6 sati i 6 minuta.

Kada je riječ o crnoj rasi, ustanovljeno je da i žene i muškarci
spavaju prosječno gotovo sat vremena manje od bijelaca, žene 5 sati i 54 minute, a muškarci 5 sati i 6 minuta.

Također je ustanovljeno da osobe s višim primanjima i one koje su na zahtjevnijim, odnosno odgovornijim radnim mjestima spavaju vremenski kraće, ali im je san kvalitetniji od osoba koje rade manje zahtjevne poslove.

Američki znanstvenici nisu objasnili uzroke ovih razlika, no o
rezultatatima mnogih istraživanja o poremećajima sna u stručnim su časopisima objavili niz podataka.