Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok mnogi Hrvati početkom godine hrle na skijališta, neki razmišljaju i o pomalo egzotičnom odmoru.


Idealno mjesto za odmor je bolivijska pustinja soli koju svrstavaju u 25 svjetskih čuda. U pustinji je toliko soli da od nje grade i zgrade. 

Vezani članci Senatorica Jeanine Anez (Foto: AFP) Senatorica Jeanine Anez proglasila samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije Evo Morales stigao u Meksiko (Foto: AFP) Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu"

Salar de Uyuni najveća je pustinja od soli koja se proteže na 11 četvornih kilometara, na jugozapadu Bolivije. Svoj dom tamo su pronašle rijetke životinje i biljke poput ružičastih flaminga, kolibrića i tisuću godina starih kaktusa. No, svu tu ljepotu Bolivijci su pretvorili u dobar biznis, odnosno privukli tisuće turista. 

Samo je prošle godine pustinju posjetilo 60 tisuća turista, kako bi otkrili o čemu to pišu turistički časopisi koji ovu pustinju svrstavaju u 25 svjetskih čuda. Pravi biznis razvila je privatna zrakoplovna kompanija s ponudom turistima da pustinju pregledaju iz ptičje perspektive u starinskom aviončiću. 

Unatoč ledenim noćnim temperaturama i vatrenom pustinjskom suncu isplati se otputovati u Boliviju. Pogled koji se pruža u beskrajnu bjelinu ukrašenu vrhovima planina ispod horizonta te plavo nebo i tišina naprosto su neodoljivi.