Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski trgovački lanac "Mercator" povukao je iz prodaje veću seriju tegli kiselih krastavaca nakon dojave da je u jednoj otkriven mišji rep, te se ispričao potrošačima iako ne isključuje da se radi o manipulaciji ili sabotaži, objavili su u srijedu slovenski mediji.


- Za nas je to izuzetno neugodan događaj i za sada se kupcima možemo samo iskreno ispričati, te zajamčiti da smo pojačali kontrolu, izjavila je Tanja Durin iz "Mercatora" za informativni portal 24 sata u vlasništvu televizijske postaje POP-TV nakon što je spomenuta redakcija elektroničkom poštom dobila pritužbu jednog kupca i sliku tegle kiselih krastavaca koju je pod Marcatorovim trgovačkim brandom
proizvelo mađarsko poduzeće Horker a u kojoj je, kako tvrdi, našao dijelove miša. Vijest su prenijeli i neki drugi mediji.

Vezani članci David Boreanaz i Sarah Michelle Galler Slučajno je dobio ulogu u seriji gdje je stekao status seks simbola, a sad ga žele vidjeti kao sljedećeg Bonda Brade repatice Što kažete na ovaj trend, biste li dopustili dečku ili mužu da nosi bradu repaticu?

Potvrdivši da je o slučaju obaviješten, Mercator je u izjavi za
javnost naveo da je cijela serija kiselih krastavaca nabavljenih od spomenutog proizvođača povučena iz prodaje, te obustavljena daljnja nabava istog artikla, ali ne isključuje da se radi o podmetanju najvećem slovenskom trgovačkom lancu.

- Bili smo zgroženi slikama i ispričali smo se potrošaču, ali po tvrdnjama stručnjaka i proizvođača ne postoji mogućnost da se nešto tako dogodi u ciklusu od proizvodnog procesa, preko distribucije i skladištenja, pa do pozicioniranja u trgovinama, bez namjere. Zato pretpostavljamo da se u spomenutom slučaju radi o manipulaciji ili čak o sabotaži, navodi se u priopćenju "Mercatora" koje su prenijeli slovenski mediji.

Kako bi postigao što povoljnije nabavne cijene Mercator neke
prehrambene proizvode sa svojim trgovačkim brandom naručuje kod najpovoljnijih proizvođača ne samo u Sloveniji nego i u drugim zemljama, a spomenuti krastavci prodavali su se po cijeni 0,58 eura.