Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najstarija stanovnica Teksasa umrla je u nedjelju u 114. godini u umirovljeničkom domu u Dallasu.


Arabella Perkins Ewings proslavila je rođendan 13. ožujka u društvu gradonačelnika Toma Lepperta, prijatelja i članova obitelji i ugasila 114 svijeća na rođendanskoj torti.

Vezani članci Joe Biden Biden o ukidanju obaveze nošenja maski: "Posljednja stvar koja nam treba je neandertalsko razmišljanje" Ukidanje nošenja maski, ilustracija Ova država zabranjuje kažnjavanje ljudi koji ne nose maske i ukida ograničenja: ''Vrijeme je da 100 posto otvorimo''

No, već je na proslavi upozorila da neće još dugo. Umrla je u subotu u domu Grace Presbyterian Village, objavila je glasnogovornica te ustanove.

U vrijeme smrti Ewings je bila najstarija osoba u Teksasu, druga u Americi i treća na svijetu, podaci su Gerontološke istraživačke skupine koja prikuplja podatke o najstarijim stanovnicima svijeta. 

Prema njihovim podacima, u svijetu je trenutno 81 "superstaraca" starijih od 110 godina. Najstarija od njih Edna Parker iz Indiane napunit će u travnju 115 godina, a drugoplasirana Maria de Jesus iz Portugala navršila je 114 u rujnu prošle godine.

Arabellin suprug Frank umro je 1977., a njihova jedina kćerka Claudia 1970. godine.