Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Singapurska Agencija za kontrolu medija novčanom će kaznom u iznosu od 7,246 američkih dolara kazniti kablovskog operatera StarHub koji je usred Singapura postavio reklamni display na kojemu se u video-spotu ljube dvije djevojke, uz objašnjenje da su prekršene granice dobrog ukusa i smjernice postavljene u tv-oglašavanju u tom vrlo konzervativnom gradu-državi.


Naime, na reklamnom displayu u središtu grada prikazuje se video-spot s pjesmom "Silly Child", kineske pjevačice Olivie Yan koju prate "romantične scene" lezbijskih poljubaca dviju djevojaka, čime se publici odašilje poruka prema kojoj je takva veza prihvatljiva.

Vezani članci Singapur, koronavirus Koja je njihova tajna? Ova je otočna država bila jedna od prvih u kojoj je zabilježena zaraza koronom, a danas tvrde da su iskorijenili virus Dua Lipa i Anwar Hadid (Foto: AFP) I s bivšim se pojavljivala na crvenom tepihu, no nikada nije izgledala ovako zaljubljeno kao s njim

"Riječ je o kršenju smjernica i granica koje su postavljene u tv-oglašavanju, a one ne dopuštaju prikazivanje reklama koja gledaju kroz prste homoseksualnosti", stoji u priopćenju Agencije.

U Singapuru su homoseksualne veze među muškarcima zabranjene i mogu biti kažnjene zatvorskim kaznama u trajanju do dvije godine. Za žene takav zakon još ne postoji.