Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji pape Benedikta XVI. upoznali su se preko oglasa u jednim katoličkim novinama, objavio je njemački list Bild am Sonntag koji je istražio korijene Josepha Ratzingera.Papa je drugi dan u posjetu rodnoj Bavarskoj, a Bild am
Sonntag piše kako je Joseph Ratzinger stariji koji je bio žandar, dvaput 1920. dao oglas u nadi da će naći za brak prikladnu katolkinju.

Vezani članci Bebe čistilice - 17 Preslatke čistilice: Roditelji odjenuli svoje mališane u odjeću koja ih pretvara u kućanske aparate Igračke i natpis za preminulu djevojčicu Iluzija je da se događaji zlostavljanja djece neće ponoviti: ''Zaključavao me u mračnu sobu cijeli dan bez hrane, vode i WC-a. Imala sam tri godine''

U prvome je oglasu napisao: "Niži državni službenik, samac, katolik, 43, s mirovinskim osiguranjem, radi braka hitno traži dobru katoličku djevojku koja zna kuhati i malo šiti te ima miraz i nešto imovine".

Maria Peintner javila se na drugi oglas u tjedniku Altoettinger
Liebfrauenbote, kada je Ratzinger već bio "viši državni službenik". 

Vjenčali su se 9. studenoga 1920. i imali troje djece. Kći Maria već je umrla, sin Georg umirovljeni je svećenik, a Joseph mlađi danas je papa.