Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko desetaka navijača ponudilo je svoje bubrege izborniku nogometne reprezentacije Vijetnama, Alfredu Riedlu (57) nakon što se pojavila mogućnost da austrijski stručnjak zbog bolesti napustio Hanoi.


Riedl posljednjih 12 godina ima problema s bubrezima i redovito odlazi na dijalizu, no posljednjih dana u vijetnamskim medijima se pojavila vijest da bi Austrijanac mogao napustiti kormilo reprezentacije i nastaviti liječenje u domovini.

Vezani članci Željko Kerum (FOTO: Ivica Medo) Kerum u Moskvi, ali za razliku od bivšeg Dinamovca sjedi sam za stolom! Ipak, s lijeve strane ga čuva jedna žena Slika nije dostupna Vlasniku važnija utakmica od posla: ''Tko nakon takve utakmice dođe, nek' se dobro zamisli…''

To je izazvalo paniku među navijačima, pa ih se 40 ponudilo za transplataciju.

- Sve ću učiniti samo da Riedl nastavi voditi našu reprezentaciju. Nikada nismo igrali tako lijepo kao pod njegovim vodstvom, poručio je jedan od donora. 

Nažalost po Riedla, niti jedan nije odgovarao njegovom tipu, no zbog toga nije bio previše razočaran.

- Oduševljen sam tolikom brigom navijača. Zaista su me ganuli, nisam izgubio nadu, vjerujem kako ću dobiti bubreg koji će me spasiti, poručio je Riedl.

Vodstvo Vijetnamskog nogometnog saveza najavilo je kako razmišlja o promjeni izbornika ukoliko se Riedlu zdravstveno stanje pogorša.