Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već nekoliko godina mnogi zaljubljeni parovi ovaj most posjećuju na Valentinovo. Ponte Milvio, poznati je most u Rimu, a svjetiljka na njemu mjesto je gdje mnogi svoju ljubav vežu, zauvijek, lokotima.


- Nakon dvije godine što smo proveli skupa, odlučili smo staviti svoj lokot ovdje kako bi vezali svoju ljubav. Za nekoliko godina vratit ćemo se da vidimo da li je on još uvijek ovdje i da li smo mi još zajedno, riječi su mladića koji je sa svojom djevojkom na mostu ostavio lokot.

Vezani članci Mostovci predali potpise za referendum - 1 Poznat datum: Ustavni sud objavio kad će donijeti odluku o ustavnosti Mostovih referendumskih pitanja Poljubac, ilustracija - 2 Od ružičastih naočala do buketa i večera: Na Valentinovo se u Hrvatskoj potroši – pola milijarde kuna

Tisuće lokota visi sa svjetiljke u sredini mosta, kroz godine prošitili su se cijelom dužinom mosta, a na svakom su napisana imena zaljubljenih ili njihove poruke.

Poruke poput 'volim te', 'zauvijek zajedno', ostaju na lokotima, a ključeve zavezanog lokota zaljubljeni parovi bacaju s mosta u rijeku, kako nitko, nikada ne bi njihovu ljubav razorio.

Ova dugogodišnja tradicija inspirirana je scenom iz popularnog talijanskog filma 'Tre Metri Sopra il Cielo' ( Tri metra iznad neba), koji je snimljen po noveli Federica Moccia.

Svake godine lokota je sve više i više, pa gradski oci razmišljaju što učiniti kako bi se zaustavilo nagrđivanje poznatog povijesnog mosta.

A trajne dokaze ljubavi nemaju srca uništiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju