Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanska princeza Masako posjetit će sa suprugom i kćeri sljedećeg mjeseca Nizozemsku što predstavlja njezin rijedak odmor u inozemstvu koji mnogi vide kao pokušaj oporavka od mentalnog oboljenja uzrokovana stresom zbog carskog života.


Službeno je priopćeno kako će japansku princezu na putovanju pratiti liječnik. 

Vezani članci Slika nije dostupna Suprug Caroline od Monaka opet na sudu Slika nije dostupna Diana nije željela Charlesa za kralja

Masako kojoj je 42 godine supruga je prjestolonasljednika princ Naruhito. Četrdesetšestogodišnji princ sljedeći je u nizu za preuzimanje krune.  

Masako je bolovala od stresa zbog pritiska da rodi muškog nasljednika, jer tradicija na prijestolju dopušta samo muškarce. Masako je rodila ''samo'' malu Aiko koja danas ima četiri godine. Od 1965. godine nije rođen nijedan muški nasljednik.

No princeza Kiko, supruga careva mlađeg sina princa Akishina, trudna je s trećim djetetom, što u konzervativnim krugovima budi nade da će se ipak roditi prjestolonasljednik.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju