Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri agenta izraelske kontraobjavještajne službe i službe unutarnje sigurnosti Shin Bet prepričavaju svoju svakodnevnicu na internetskom blogu otvorenom na službenoj stranici te vrlo obskurne tajne službe, prenosi u nedjelju 'online' izdanje francuskog Le Figaroa.


Sudeći prema blogu, agenti službe koja je glavna komponenta izraelske borbe protiv palestinskih militanata, prilično se dosađuju, a glavne su im preokupacije veća plaća o što raniji odlazak kući, tj. svojim obiteljima. Domoljublje i avanture jedva da se i spominju.

Vezani članci Sebastian Kurz, austrijski kancelar (Foto: AFP) Nova špijunska afera uzdrmala Austriju: ''To neće poboljšati odnose između EU-a i Rusije'' Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Todorić objavio detalje "Internacionalne skupine za neprijateljsko preuzimanje Agrokora"

Među četvero blogera je i jedna žena, a predstavljaju se kodnim imenima Nun (N), Aleph (A), Yud (Y) i Het (H), slovima iz hebrejske abecede.

Čitatelji bloga su vrlo razočarani jer su agenti razbili mit o Jamesu Bondu: ništa takvog glamuroznog i uzbudljivog oni nisu doživjeli, dapače, posao je pomalo i dosadan.

"A", programerski inženjer, ljubitelj košarke i TV serije "Izgubljeni", čuo je da Shin Bet zapošljava ljude iz high-tech sektora i odmah se zamislio kao lika u protuterorističkoj jedinici iz serije "24 sata".

"Tko ne bi htio raditi u Zapovjednom i kontrolnom centru protuterorističke jedinice", pita se "A"?

No, žalosno dodaje, život je ipak manje uzbudljiv od zamišljenog.

"Nikada nisam imao priliku ni staviti sirenu na moj auto, već strpljivo čekam u prometnom čepu", piše Aleph.

"Ovaj će se post samouništiti za 10 sekundi", zafrkava se na kraju.