Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok su djevojke generacijama odrastale na uzor lutkice Barbie, danas odrastaju na liku 'Miss Bimbo' koja odlazi na 'facelifting', kupuje seksi donje rublje i seksi odjeću za noćne izlaske.


Miss Bimbo (u prijevodu djevojka koja je zgodna, ali ne baš pametna; u žargonu kurva) djevojka je koja pazi na svoj izgled, ne boji se uzeti dijetetsku tabletu kako bi sačuvala savršenu figuru, djevojka je to koja ne zazire od plastičng kirurga koji bi njezine grudi prikazao u najboljem svjetlu. Odlazi na 'facelifting', kupuje seksi donje rublje i seksi odjeću za noćne izlaske.

Vezani članci Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Stranica za prijavu na cijepljenje protiv korone Probno počela s radom internetska stranica putem koje se možete prijaviti na cijepljenje protiv korone

Miss Bimbo, naime, glavni je lik istoimene internetske igre namijenjene djevojčicama od 9 do 16 godina. Cilj je ove igre koja je samo mjesec dana nakon pokretanja osvojila 200.000 igrača, stvoriti i održavati najbolju 'Miss Bimbo' na svijetu.

Razne zdravstvene organizacije, roditeljske udruge i udruge koje predstavljaju ljude koji se bore sa anoreksijom i bulimijom kritizirale su internetsku stranicu zbog slanja opasne poruke djeci.

>> www.missbimbo.com

- Ovakva igra je smrtonosna. Mnoga će djeca primiti lošu poruku o tome kako djevojka treba izgledati i što sve može napraviti da bi tako izgledala, naglasio je Dee Dawson, medicinski direktor klinike koja pomaže djevojkama koje pate od poremećaja u prehrani; anoreksije i bulimije.

Zabrinutost roditelja i javnosti potaknula su istraživanja koja pokazuju da sve više djece čak i sa 6 godina ima poremećaj u prehrani. A i sve je veći broj tinejdžera koji se podvrgavaju plastičnim operacijama povećanja grudi.

U ovoj internetskoj igri igrači moraju stalno održavati odgovarajuću tjelesnu težinu svojih likova, imati uvijek modernu garderobu, trebaju biti zdrave i sretne kako bi stvorili najbolju, najbogatiju i najslavniju 'Miss Bimbo' na svijetu.

U natjecanju s drugom djecom oni zarađuju ' bimbo novac' kako bi platile plastičnu operaciju, pilule za održavanje idealne težine, facelifts, donje rublje i zanimljivu i seksi odjeću za izlazak u noćne klubove. 

Stranicu 'Miss Bimbo' napravio je francuski poduzetnik Nicholas Jacquart.

Registracija na ovu stranicu je besplatna, ali stranica zarađuje čak 1, 50 funti po tekstovima za kupovinu virtualnih dolara koje će igrači potrošiti na svoje likove.

Ipak jedno pravilo postoji na stranici: 'Održite svoju 'Miss Bimbo' mršavom, ali pazite! Djevojka katkad treba nešto pojesti'.

Ili u prijevodu: U trenucima kada umire od gladi, ipak ju nahranite, ali ne tabletama. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju