Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživanje čije su rezultate objavili švedski znanstvenici pokazalo je kako aerobik u vodi može trudnicama znatno olakšati bolove u predjelu zdjelice i donjeg dijela leđa.


Prema dosadašnjim lječničkim iskustvima procjenjuje se kako više od trećine trudnica pati od bolova. Kod jednog se dijela žena pojavljuju čak i nakon trudnoće.  

Vezani članci Mirela Čavajda Tri bolnice odbile Mirelu Čavajdu, udrugama se javljaju i druge žene: "Nisu mogle dobiti odgovarajuću zdravstvenu skrb" Igra s vodom ''Najbolja nova društvena igra'': Odlično se zabavljaju jednostavnom igrom za sve uzraste

Rezultate istraživanja objavio je časopis Journal of Obstetric, Gynecologic and Neonatal Nursing, a u ispitivanjima je sudjelovalo 390 zdravih trudnica koje su specijalizirane vježbe počele prakticirati oko 19. tjedna trudnoće.

Pokazalo se kako se izgledi za pojavu bolova u predjelu zdjelice i donjeg dijela leđa znatno smanjuju kod ispitanica koje su se bavile aerobikom u vodi nego kod onih koje su vježbale na suhom.

Vježbe su u prosjeku trajale 45 minuta, a zatim je slijedilo 15 minuta relaksacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju