Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svečanim otvorenjem izložbe "Hrvatska i njezini suvremeni umjetnici" u sjedištu tokijskoga kulturnoga središta MIN-ON-a danas je počeo "Mjesec hrvatske kulture u Japanu" koji će obilježiti velika turneja Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske "Lada".Ansambl će u pet tjedana održati 27 koncerata u 21 japanskom gradu, izvijestili su danas iz sjedišta "Lada".

Vezani članci Terasa kafića, ilustracija - 1 Ugostitelji apeliraju: "Pridržavajte se mjera koje je propisao stožer. Daju dobre rezultate" Summer Point Veliki koncerti vraćaju se u glavni grad - Summer Point od 1. do 11. srpnja u Hala vrtu!

Na izložbi je predstavljeno 30 akvarela i ulja na platnu hrvatske naivne slikarice Dragice Lončarić te 27 fotografija iz serije "Hrvatski san" umjetničkoga fotografa Ive Pervana.

Članovi "Lada" stigli su u Japan jučer, a prvi nastup očekuje ih u petak, 13. listopada, u Kanagawi, 50-ak kilometara od Tokija.

U Tokiju će nastupiti 18. listopada i uveličati 43. obljetnicu
osnutka koncertne udruge MIN-ON-a, koja je organizator "Ladove" turneje.

Otvorenju izložbe, osim članova ansambla, nazočili su predsjednik MIN-ON-a Hiroyasi Kobayashi, hrvatski veleposlanik u Japanu Drago Štambuk, Tina Krce iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te ravnateljica "Lada" Ivana Lušić.