Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnji dan prije 29 godina preminuo je ''kralj'' rocka. Obožavatelji Elvisa Presleya iz cijelog svijeta okupili su se u Memphisu u njegovoj rodnoj kući Gracelandu kako bi odali počast svom nikada prežaljenom idolu.


I 29 godina nakon smrti Elvis je jedan od rijetkih glazbenika čiji obožavatelji niti ne vjeruju kako je zaista mrtav. Barem ne svi. No svake godine deseci tisuća njih iz cijelog svijeta dolaze posjetiti njegov grob u Gracelandu.

Vezani članci Koronavirus u Francuskoj Francuska u velikim problemima, a stanje je zabrinjavajuće: "Svakih 12 minuta po jedna osoba primljena je na odjel intenzivne skrbi" Slika nije dostupna Kakav život: Od luksuza do prodavanja hrane u kombiju!

Presley je, 16. kolovoza 1977., umro od zatajenja srca kao posljedice predoziranja ljekovima. njegovi obožavatelji tradicionalno dolaze na njegov grob u Gracelandu upravo na dan njegove smrti. Glasnogovornik Gracelanda izjavio je kako se ove godine očekuje dolazak oko desetak tisuća obožavatelja.  

Predsjednik george W. Bush i njegova supruga, koji su u Graceland prošlog mjeseca doveli Elvisovog velikog obožavatelja japanskog premijera Junichiro Koizumija poslali su pozdrave obožavateljima koji pristižu odati počast ''kralju rocka''. 

Istićući u priopćenju kako je Graceland '' posebno obilježje kulturnog života zemlje'' iz Bijele kuće napomenuli su kako je godišnjica smrti pravo vrijeme da se sretnu obožavatelji iz cijelog svijeta, podjele sijećanja i proslave Elvisovu ostavštinu.