Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U muzeju američkog novinarstva i slobode govora u Washingtonu uskoro će biti priređena izložba o Elvisu Presleyu, njegovu korištenju slobode izražavanja i sukobu s medijima.


Predsjednik Newseuma Ken Paulson je izjavio da je negativno medijsko praćenje Elvisa pjevaču pomoglo da postane kralj rock'n'rolla. Kritičari su u početku mrzili njegovu glazbu i kretnje ali su tinejdžeri za njima ludjeli. Preokret se dogodio kada je Elvis služio dvije godine u vojsci SAD-a. Roditelji ga više nisu mogli mrziti a s vremenom su i mediji promijenili stav.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakav život: Od luksuza do prodavanja hrane u kombiju! Slika nije dostupna Umro Jerry Leiber: Poslušajte najbolje pjesme glazbene legende!

Na izložbi koja se otvara 19. ožujka moći će se vidjeti i rijetki predmeti iz Elvisovog života od kojih neki nisu nikada izlagani van njegovog doma. Među izlošcima su Elvisov motorkotač Harley-Davidson iz 1957. i ogrtač i zlatni pojas koji je nosio na susretu s predsjednikom Richardom Nixonom. (Hina)