Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga njemačkih Roma objavila je u utorak da je podnijela tužbu protiv britanskog komičara Sache Barona Cohena kako bi spriječila prikazivanje njegova najnovijeg filma u Njemačkoj.


"Tužimo ga za vrijeđanje i poticanje nasilja protiv Roma", rekao je direktor udruge Marko Knudsen.

Vezani članci Sacha Baron Cohen i Jason Spencer (Foto: Screenshot/YouTube) ''Borat'' ima novu emisiju zbog koje već padaju glave: Političar se na sav glas derao ''C*nčuga!'' pa podnio ostavku Belinda Bedeković (Foto: Facebook) Belinda u ekstazi! Sve je počelo obećanjem da će svirati potpuno gola ako Vatreni budu prvaci, a sad joj nema kraja!

Njegova je organizacija tužila Cohena zbog filma "Borat: učenje američke kulture za boljitak veličanstvene države Kazahstan" tvrdeći da film tretira nasilje i diskriminaciju Roma kao društveno poželjno ponašanje.

Državni tužitelj u Hamburgu istražit će njihove tvrdnje prije odluke o eventualnom pokretanju postupka.

U satiričnom filmu čije prikazivanje u Njemačkoj započinje 2.
studenoga Cohen, tvorac komičnog lika Ali G, igra Borata Sagdijeva, izmišljenog kazahstanskog televizijskog novinara koji putuje u Sjedinjene Države kako bi izvješćivao o američkom načinu života.

Tužba njemačkih Roma samo je jedna u nizu oštrih kritika Cohena, čija stajališta nisu samo rasistička i antisemitska, nego i homofobna te uperena protiv žena.