Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nicole Kidman najbolje je plaćena hollywoodska glumica u 2006. i prvi put u zadnjih pet godina pretekla je zlatnu američku djevojku Juliju Roberts, objavio je časopis The Hollywood Reporter.


39-godišnja Kidman, nagrađena Oscarom za portret Virginije Woolf u filmu "Sati" 2002., traži i dobiva između 16 i 17 milijuna američkih dolara po filmu nakon što je zadnjih godina ostvarila niz iznimnih uloga, piše list.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakav ulov - Običnom udicom ulovili monstruma! Slika nije dostupna Vlada RH odustala od dodatnog oporezivanja honoraraca

Glumica podrijetlom iz Australije trenutačno glumi fotografkinju Diane Arbus u neovisnom filmu "Krzno".

Unatoč pozamašnim iznosima, Kidman još uvijek ne zarađuje kao Julija Roberts koja je po filmu dobivala 20 milijuna dolara prije nego što je odlučila uzeti stanku i osnovati obitelj.

Roberts je u studenome 2004. rodila blizance, a ove je godine debitirala na Broadwayu u komadu "Tri kišna dana". Na popisu deset najbolje plaćenih glumica ne nalazi se jer ove godine nije snimila nijedan film.

Honorari najbolje plaćenih glumica još uvijek su daleko od 25 milijuna dolara koliko zarađuju njihovi najuspješniji kolege Tom Cruise ili Jim Carrey.

Među prvih pet najbolje plaćenih glumica ove godine su Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Drew Barrymore i Cameron Diaz, koje su po filmu dobivale oko 15 milijuna dolara.

Slijedi ih Halle Berry s 14 milijuna dolara te Charlize Theron i
Angelina Jolie s deset milijuna. Zvijezda "Spidermana" Kirsten Dunst probila se prvi put na ovaj popis honorarima od osam do deset milijuna dolara, a na posljednjem desetom mjestu nalazi se zvijezda "Prijatelja" Jennifer Aniston koja po filmu zarađuje oko osam milijuna dolara.

Osim Kidman, pet od deset najbolje plaćenih glumica dobitnice su Oscara - Witherspoon za "Hod po rubu" ("Walk the Line"), Zellweger za "Studengoru" ("Cold Mountain"), Berry za "Monster's Ball", Theron za "Čudovište" ("Monster") i Jolie za "Prekinutu mladost" ("Girl, Interrupted").