Gledatelji su odlučili - pobjednica Showtimea je Franka Batelić, koja je na kraju izvela i hit godine 'Ovaj dan'.


16-godišnja Labinjanka je pobjednički nastup željela podijeliti sa svojim kolegama s kojima se natjecala tijekom cijelog showa pa su pjesmu 'Ovaj dan' izveli svi zajedno.

Vezani članci Hurricane I to smo dočekali! Energične djevojke iz Hurricanea odradile su svoj finalni nastup, evo kako je bilo! Slika nije dostupna Franka o Ćorluki: 'Zajedno smo, volimo se!'

- Došla sam iz znatiželje i nisam očekivala pobjedu. Ne želim biti jedna od jeftinih pjevačica. Dogovarat ću se sa starijima i dobrim ljudima da ne snimim nešto čega bi se poslije mogla stidjeti, kaže Franka.  

Kandidati su pjevali i pjesme svojih slavnih kolega i to s njima u duetu.

Franka Batelić tako je nastupila s Giulianom, Mijo Lešina s Vannom, Artemija Stanić s Jelenom Radan, a Mario Ponjavić s Ivanom Banfić.

Nakon svega uslijedila je fešta u zagrebačkoj diskoteci Saloon.

Četvero veličanstvenih superfinalista bili su Franka Batelić, Mijo Lešina, Mario Ponjavić i Artemija Stanić. Četiri velika hita su 'Ovaj dan donosi sreću' Mire Buljana, 'Sebe lažem' Borisa Đurđevića, 'Praznovjerno' Shalle i Natka, te 'Za osmijeh tvoj' Babyja Dooksa.

Nakon četiri mjeseca, među konkurencijom od više tisuća prijavljenih, niza audicija i sedam emisija na pozornici uživo pred više stotina ljudi i milijunskim TV auditorijem - saznali smo tko su pjevač i hit godine, to je pjesma 'Ovaj dan'! 

Na pozornicu su se večeras popeli i ENI, Filip Dizdar te ispali sudionici showa, a Ivana i Marija Husar izvele su veliki božićni hit Mariah Carey 'All I want for Christmas'.U

U superfinalu žiri više nije imao ocjenjivačku moć, već samo savjetodavnu. Ocjene koje su davali nisu se zbrajale s glasovima publike, već su gledatelji Nove TV odlučili samostalno tko je pobjednik i hit godine. 

Pobjednica Showtimea dobila je snimanje albuma za Hit records, pravo sudjelovanja na idućem Hrvatskom radijskom festivalu i statuu kao trajnu uspomenu na show koji ju je lansirao među glazbene zvijezde.