Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozbiljne sankcije

Zbog odbijanja testiranja i nepoštivanja uvođenja COVID potvrda Rebro priprema 11 opomena pred otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
KBC Zagreb priprema 11 opomena pred otkaz zbog nepoštivanja uvođenja digitalnih COVID potvrda u sustav zdravstva i socijale.

Srijeda je bila treći dan od uvođenja obveze predočenja potvrde, a u prva dva dana primjene, prema podacima Ministarstva zdravstva, od ukupno 52.561 zaposlenih u zdravstvu, njih 31 odbilo je testiranje.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 4 Podignuta optužnica Privatna poliklinika izdavala lažne liječničke svjedodžbe za COVID potvrde i druge dozvole Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Brojke opet rastu, Božinović otkrio čeka li nas povratak COVID potvrda: ''Uvijek smo vodili računa...''

Tijekom prosvjeda u utorak ravnatelj Rebra Ante Ćorućić bio je najavio mogućnost sankcija u obliku otkaza, a kako sad neslužbeno doznaje Jutarnji list, priprema se 11 opomena pred otkaz u toj bolnici.

Radnici u zdravstvu koji se odbijaju testirati i nemaju COVID potvrdu ne mogu pristupiti radnom mjestu niti dobiti naknadu za taj radni dan, a ako tri dana uzastopno izostanu s posla mogu dobiti i otkaz jer je to ozbiljno kršenje radnog odnosa.

"Slušao izjavu ministra Aladrovića o socijalnoj skrbi. Rekao je da je jedna mjera i otkaz, to se može dogoditi i ovdje, sve ovisi o ponašanju manjeg broja ljudi tu koji ne žele poštivati mjere", najavio je ravnatelj Rebra u utorak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene