Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima državljanstvo

Za Zdravkom Mamićem raspisana tjeralica, ali BiH ga nije dužna izručiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Zdravko Mamić danas nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, sa Županijskog suda u Osijeku za njim je raspisana tjeralica kojom se traži njegovo uhićenje.

Od policije je zatraženo da ga se privede, a ako to ne uspije, s obzirom na to da nije u Hrvatskoj, već u BiH, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

Kako Mamić ima državljanstvo BiH, nisu ga dužni izručiti.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku u srijedu je Zdravka Mamića osudio na šest i pol godina zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci, a Damira Vrbanovića na tri godine zatvora.

Uskok je braću Mamić, Vrbanovića i Milana Pernara iz Porezne uprave teretio za izvlačenje oko 117 milijuna kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zdravko Mamić presudu je komentirao na konferenciji za medije u Međugorju, gdje je, između ostalog, poručio da se ne misli vraćati u Hrvatsku prije pravomoćne presude.

Iz Uskoka su izrazili zadovoljstvo presudom, ali i ne i izrečenim sankcijama, dok je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević poručio da je presuda nezakonita.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene