Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević komentirao je presudu zdravku Mamiću i ostalima te ju proglasio nezakonitom.


"Ako objava izjave presude traje preko sat vremena, a obrazloženje traje manje od 10 minuta, onda je svakom jasno da u obrazloženju nije rečeno ništa", rekao je Mamićev odvjetnik Miljević.

Vezani članci Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Ne brine ga tjeralica ni izručenje? Mamić se u opuštenu izdanju vozi i šeta Međugorjem Mamićev odvjetnik potvrdio da je u Mamić BiH (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nije dobio poziv: Odluka o istražnom zatvoru za Mamića odgođena za siječanj

Svoje nezadovoljstvo izrečenom nepravomoćnom presudom nije skrivao.

"Ono što sigurno mogu reći, to je moje mišljenje, da ova presuda ne samo da nije pravična, nego nije ni zakonita. Ne može biti zakonita", dodao je.

"Jutros sam tražio da se ponovno otvori rasprava i tražili smo da se poduzmu radnje izvida da se utvrdi je li bilo nedozvoljenog djelovanja na sud. Izricati odluku nakon svega toga nezakonito je", naglasio je Miljević.

Ponovio je da su u sudskom postupku sudjelovali neovlašteni tužitelji, ali i otkrio da više o tome neće šutjeti.

"Dijete od pet godina bi shvatilo da su u ovom postupku sudjelovali neovlašteni tužitelji", rekao je Miljević. "Sad će cijela Hrvatska čuti tko zastupa optužnice Uskoka pred sudom", dodao je.

Na upit o Mamićevu komentaru presude i prijetnjama osobama koje su takvu osuđujuću presudu donijele, Miljević je reagirao burno, ali se i ogradio od Mamićevih ispada.

"Pomiješali ste osobe. Isto sam emocionalna osoba kao i Zdravko Mamić. Ja sam i sad pod velikim emocionalnim pritiskom. Ponavljam, Zdravko Mamić je jedna osoba, a ja sam druga. Da je bilo po mom naputku, ne bi bilo recentnih događaja koji su samo štetili Mamiću. On danas nije tu, po mojem savjetu bi bio tu. Ja se samo brinem za njegovu pravnu stručnu obranu", pojasnio je Miljević.

Uskok zadovoljan presudom, ali ne i kaznama

Zamjenici ravnateljice Uskoka Sven Mišković i Tonći Petković nakon izricanja presude izjavili su kako su zadovoljni osuđujućom presudom, ali ne i iskazanim sankcijama.

"Smatramo da su sankcije preblage jer sud nije našao otegotne okolnosti na strani bilo kojeg okrivljenika. Nakon analize dokumenata podnijet ćemo žalbu", kazao je Mišković.

Upitan kako komentira Mamićev odlazak u Međugorje dan uoči izricanja presude, Mišković je odgovorio kako očito nije imao hrabrosti suočiti se s odlukom suda.