Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DALJE VJETROVITO

Vremenska prognoza za vikend: Doznajte gdje bi temperature ipak mogle "preskočiti" ništicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme idućih dana bit će bez veće promjene, nimalo manje hladno.

Siječanj nam je donio ono po čemu je i karakterističan u našim područjima: hladnoću zbog koje smo, ako do sada već nismo, morali posegnuti za kapama, šalovima i rukavicama. Minimalne temperature su u petak bile uglavnom ispod nule, tek ponegdje uz obalu koji stupanj u plusu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Ako za obalu s tako niskim temperaturama dodamo i jaku i olujnu buru, po osjetu hladnoće činilo se hladnije na moru nego u unutrašnjosti. Temperatura se ni u danima pred nama neće bitnije mijenjati.

Subota će biti manje vjetrovita. Ali tek u drugom dijelu dana, još ujutro će uz obalu biti jake bure. Osim toga bit će umjereno do pretežno oblačno, na kopnu s povremenim slabim snijegom. Temperatura u unutrašnjosti od -8 do -2, a na Jadranu između -2 i 2 stupnja.

U nastavku dana ostaje uglavnom oblačno, i dalje će biti povremene slabe oborine, snijega, uz blagi porast dnevne temperature i susnježice. Temperatura će biti u rasponu od -1 do 3 stupnja.

Slično će biti i na istoku, dakle i ovdje oblačno s povremenom susnježicom ili snijegom. Moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača koji ne bi trebao stvarati veće probleme u prometu. Temperatura će biti uglavnom oko ili ispod nule.

Na sjevernom Jadranu umjereno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. Dok će u gorju padati slab snijeg, koji će se tek ponegdje u tanjem sloju zadržavati na tlu, bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 2 u gorju do 8 na moru.

U Dalmaciji će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, ali će biti nešto oblačnije i nestabilnije pa je moguće i malo kiše. Temperatura ovdje do najviše 8 stupnjeva.

Vrijeme se ni u danima pred nama neće bitnije mijenjati. Biti će uglavnom oblačno, s povremenom slabom oborinom, više manje snijegom. Temperatura će u nedjelju biti nešto viša, ostale dane hladno, ali tako i treba biti u siječnju.

Ni na moru neće biti nekih promjena, puhat će umjerena, jaka, na udare i olujna bura. Temperatura i ovdje ostaje prilično niska, uz vjetar sa sjevera će se to činiti i hladnije. Imajte na umu da ako je hladno nama, hladno je i vašim ljubimcima pa se pobrinite da su na toplom. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene