Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas novi nalet kiše i grmljavine: Meteorologinja otkriva kada će se vratiti sunčaniji dani

Čeka nas kišovit, tmuran i prohladan dan pa će biti sretan svatko tko ne mora, barem ne ujutro, izlaziti iz kuće. Vremenska prognoza pokazuje kako će najjača i najobilnija kiša padati u središnjem dijelu unutrašnjosti, a na Jadranu više u obliku grmljavinskih pljuskova. I temperatura će se još malo sniziti pa ako već niste, izvadite malo deblje jakne, bit će nam potrebne, pogotovo u kopnenim dijelovima.

Vremenska prognoza otkriva kako će u cijeloj zemlji biti oblačno i kišovito. U unutrašnjosti, osobito u središnjem dijelu, povremeno jaka i obilna kiša, a na Jadranu uglavnom u obliku grmljavinskih pljuskova.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti

U središnjoj Hrvatskoj od sredine dana prestanak kiše i postupno razvedravanje, ali temperatura još malo niža nego proteklih dana, uglavnom 16 ili 17 stupnjeva. Uz to puhat će i umjeren sjeveroistočni vjetar.

Na istoku zemlje također poslijepodne prestanak kiše, a razvedravanje tek prema večeri. I ovdje, u Slavoniji svježije, između 16 i 18 stupnjeva.

Kiša će u Istri i na Jadranu prestati već ujutro, a u gorskom dijelu sredinom dana. Poslijepodne uglavnom sunčano, na Jadranu u podvelebitskom dijelu i vjetrovito, zapuhat će jaka i vrlo jaka bura.

Razvedravanje i na jugu pa će u Dalmaciji prevladavati sunčano uz umjeren sjeverozapadni ili zapadni vjetar. Navečer će i ovdje zapuhati umjerena bura. Najviša temperatura između 22 i 25 stupnjeva.

Sljedećih dana na kopnu više sunca, ali temperatura se neće baš vratiti na one visoke vrijednosti. Meteorologinja Ana Bago Tomac otkriva kako će posebno svježe biti ujutro, uglavnom ispod deset, dok će dnevna temperatura polako rasti, bit će uglavnom između 15 i 20 stupnjeva.

Na Jadranu također sunčano, u utorak na sjevernom dijelu oblačnije, ali bez kiše. Bit će i dosta vjetrovito, osobito na sjevernom i srednjem dijelu gdje će bura biti jaka s olujnim udarima. Jutra svježija, a danju bez promjene.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene