Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skidali ga s krova

FOTO/VIDEO Drama u Zagrebu: Vatrogasci spašavali odbjeglog zatvorenika s krova zatvora u Remetincu

Zagrebački vatrogasci u srijedu navečer s krova zatvora u zagrebačkom Remetincu spašavali su odbjeglog zatvorenika.

Drama se odvijala u petak u popodnevnim satima u zatvoru u zagrebačkom Remetincu.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Kako neslužbeno doznaje DNEVNIK.hr, jedan je zatvorenik za vrijeme šetnje zatvorskim krugom iskoristio trenutak i sakrio se od policajaca, a zatim pokušao pobjeći. U bijegu je zapeo na žici koja se nalazi na krovu zatvora. Pravosudni su ga policajci uočili zaglavljenog i pozvali vatrogasce kako bi ga spustili s krova. Neslužbeno se doznaje da je riječ o zatvoreniku koji je inače smješten u Centru za dijagnostiku. Iz JVP-a Zagreb nisu htjeli komentirati neobičnu akciju spašavanja.

Od dobrog upućenog izvora doznajemo da problema u zatvorskom sustavu ima zbog COVID-a, ali i zbog nedostatka pravosudnih policajaca.

''Kapaciteti su prepuni, a pravosudnih je policajaca premalo. Imate kapacitet za 500 ljudi, a tamo je 800 ili 900 ljudi. Pa računajte. A gdje su bolovanja i godišnji odmori? Sada imate da 60 posto popunjenosti policajcima koji moraju pokriti i ovih 40 posto. Reći ću samo – počelo je'', kazao nam je izvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene