Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobni (ne)odnosi

Sve glasnije i jasnije svađe za prevlast u HDZ-u: "Ako sam irelevantan, zašto me premijer uopće i spominje?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što ljubav prema političkim pozicijama radi u međusobnim odnosima, sve glasnije i jasnije čuje se u HDZ-u.

Datum unutarstranačkih izbora nemaju - ali uvrede i kritike frcaju na relaciji Andrej Plenković, Miro Kovač, Davor Ivo Stier. "Njegov stav je za politiku HDZ-a i Vlade irelevantan. On utječe na politiku HDZ-a kao i građanin Finske u Finskoj", smatra predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Ovim riječima obrušio se šef HDZ-a na stranačkog kolegu Miru Kovača, HDZ-ovca koji ima ambicije sjesti u njegovu fotelju.

"Ako je irelevantan", kazao nam je Kovač u telefonskom razgovoru, "zašto ga onda premijer uopće i spominje". Za izjavu nije imao vremena. Bio je na misnom slavlju u Zrinu. A na društvenim mrežama izdvojio znakovit dio iz kardinalove propovijedi o neriješenim zločinima komunističkog režima. "...da se 'zlo uvijek vraća onome koji ga započinje'". "A zlo ima", kako je jednom kazao papa Franjo, "uvijek isti korijen: pohlepu, taštinu i oholost", izdvojio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi sukob unutar HDZ-a Plenković Kovačev stav o koaliciji s SDSS-om nazvao irelevantnim, Stier mu odgovorio putem Facebooka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U OGULINU Milanović: "HDZ drži Hrvatsku u talačkoj krizi. Premijer se bavi strankom, a ne reformama. To je Igra prijestolja..."

Daleko je još do utrke za šefa stranke. Preuranjene kandidature, smatra ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, samo nanose štetu HDZ-u. "Ja mislim da su to osobne preferencije čak bi rekao u ovom trenutku i malo sebične. Ovakve izjave pridonose samo polariziranju i destabiliziranju Vlade i zbunjujuće su u javnosti", kazao je Grlić Radman.

Davor Ivo Stier na društvenim mrežama brani Miru Kovača. "Svaki član HDZ-a je važan. Nema tog člana koji je irelevantan, a još manje saborski zastupnik i predsjednik vanjskopolitičkog odbora. HDZ nije vlasništvo jedne osobe. Sve članice i članovi imaju pravo odlučiti o budućnosti HDZ-a", smatra Stier.

HDZ trenutačno, smatra Grlić Radman, ima drugačije prioritete. "Istaknuli smo podršku kandidaturi predsjednici za drugi mandat RH Kolindi Grabar-Kitarović i mislim da zapravo to djeluje na neki način kao izmicanje tepiha naše politike i djeluje kontraproduktivno i politički neodgovorno", pojašnjava.

A s druge strane Josip Đakić, čelni čovjek HVIDR-e, šuti. Dok HVIDR-a i dalje ne odustaje od zahtjeva za raskidom koalicije s SDSS-om. Josip Periša iz HVIDR-e kaže da je njegov stav onakav kakvog donese glavni odbor. "On će se kao saborski zastupnik ponašati kao zastupnik kluba HDZ-a", uvjeren je predsjednik stranke, Andrej Plenković. A kao zastupnik idući tjedan doći će u Sabor. Čija će biti zadnja?

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene