Premijer Andrej Plenković je u petak Miru Kovača, koji i sam zaziva raskid koalicije sa SDSS-om, nazvao irelevantnim kada je riječ o donošenju odluka o politici HDZ-a. Davor Ivo Stier je na to premijeru poručio da je svaki član HDZ-a važan.


Saborski zastupnik i predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Miro Kovač rekao je da bi HDZ trebao raskinuti koaliciju s SDSS-om nakon izjava Milorada Pupovca, a premijer Andrej Plenković u petak je poručio da je Kovačev stav potpuno – nebitan.

Vezani članci Miro Kovač (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Kovač: "Sloboda govora ustavna je kategorija, ali širenje mržnje je kažnjivo" Andrej Plenković (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Plenković: "U HDZ-u nema afere WhatsApp, već samo ono što je normalno i ono što nije"

''Njegov stav je za politiku HDZ-a i Vlade kompletno irelevantan. Točka. Irelevantan. Dakle, on utječe na politiku HDZ-a isto kao i nekakav građanin Finske u Finskoj'', rekao je premijer Andrej Plenković novinarima u Donjoj Subotici.

Na pitanje hoće li možda Kovač pobijediti na unutarstranačkima izborima, za koje je najavio kandidaturu, premijer odgovara: ''Ma dajte!''.

Nakon premijerove izjave da je Kovač irelevantan, Plenkoviću je Davor Ivo Stier poručio da su u HDZ-u svi članovi važni. ''Nema tog člana koji je irelevantan, a još manje saborski zastupnik i predsjednik Vanjskopolitičkog odbora. HDZ nije vlasništvo jedne osobe. Sve članice i članovi imaju pravo odlučiti o budućnosti HDZ-a'', napisao je na svom Facebooku Stier.