Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Drage Hrvatice i Hrvati..."

Predsjednica otvorila Ured za Hrvate iz BiH: ''Vidjeli smo u kojoj je mjeri krhka pravda''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica je otvorila vrata svog ureda Hrvatima iz BiH. U obraćanju se osvrnula na ovotjedna događanja u Haagu.

U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u subotu se održao Dan otvorenih vrata za Hrvate iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

Pirlikom obraćanja okupljenima Predsjednica se dotaknula i ovotjedne presude šestorci iz BiH na Haškom sudu, rekavši da smo u punoj mjeri u haškoj sudnici vidjeli u kojoj mjeri je krhka pravda.

Rekla je i da je povijesna istina kako je hrvatski narod u BiH bio prva žrtva velikosrpske agresije.

"Hrvatska je zbrinula stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica, pružila i svu drugu pomoć. Hrvatska nije sudjelovala u udruženom zločinačkom poduhvatu, već u zajedničkom poduhvatu obrane BiH", poručila je okupljenima.

Kaže i da nas sve što se se dogodilo u Haagu motivira da obranimo istinu, ali i da se, dodala je, okrenemo budućnosti hrvatskog naroda.

Predsjednica je rekla da je hrvatski narod organiziran u postrojbe HVO-a dao poseban doprinos u obrani BiH, kao i da je Hrvatska u suglasju s legalnim tijelima BiH pružila najveći politički i vojni doprinos u obrani BiH.

"Hrvati u BiH nisu njezini gosti, već konstitutivni narod koji želi ravnopravnost i mir", poručila je Predsjednica koja je izrazila potporu napretku Bosne i Hercegovine na svakom planu. Dodala je kako je suradnja dviju država od iznimne važnosti. Naglasila je i važnost članstva BiH u EU i dodala kako je Hrvatska svojim ustavom obavezna toj zemlji pružiti pomoć, posebice u obrazovanju i gospodarskim projektima, kao i političku potporu.

"Drage Hrvatice i Hrvati, Hrvatska je s vama. Živjeli!", pozdravila je Predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene