Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''NEZAKONITI PROCES''

Tomašević otkrio koliko će otkaza biti podijeljeno u Holdingu: Sindikati dijele letke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak kako je zasad kao višak utvrđeno 414 radnika tijekom socijalnog dijaloga koji se vodi od prosinca u Zagrebačkom holdingu, a da će se do kraja godine utvrditi njih još 200-tinjak u tvrtkama kćerima.

''Ona brojka od 700 radnika manje na razini Holding grupe, koji uključuje sve tvrtke kćeri, kao što su Vodoopskrba i odvodnja, Gradska plinara, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo bit će do kraja ove godine, kao što smo najavili'', kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u izjavi za medije u Gradskoj skupštini.

Najavio je i kako će uskoro biti objavljeno financijsko stanje u Zagrebačkom holdingu u službenom izvješću za 2020. i 2021. te dodao kako će se u lošoj financijskog situaciji uštedjeti oko 80 milijuna kuna - otkazima, preraspodjelom radnika ili samostalnim odlaskom.

Sindikati nezadovoljni otkazima, koordinirani u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u četvrtak su uoči sjednice Gradske skupštine gradskim zastupnicima dijelili letke u kojima ih upozoravaju da su i oni odgovorni za otkaze u Zagrebačkom holdingu, za koje sindikati tvrde da su "podijeljeni u nezakonitom procesu".

Iako je proces utvrđivanja viška radnika u Holdingu pri kraju, nezadovoljni sindikati i na taj su način, nakon održanih prosvjeda, poslali gradskoj vlasti zahtjev da se "sve vrati na početak" i sistematizacijom utvrdi koliko radnika više nije potrebno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovanje u gubitku FOTO Bivši radnici Holdinga prosvjeduju i traže smjenu Uprave: ''Tomislave, koliko imaš bodova?''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JOŠ SE UTVRĐUJE TKO JE VIŠAK Tomašević o otkazima u Holdingu: "Proces će trajati još mjesecima''

Holding je Hrvatskom zavodu za zapošljavanje poslao konačan popis 414 radnika viška unutar Holdinga d.o.o., a prema ocjeni sindikata, otkazi tim radnicima trebali bi biti uručeni sredinom svibnja, kada prođe zakonom propisani rok od dana predaje obavijesti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZZ).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene