Obavijesti Video Pretražite Navigacija
500 ljudi

Iscurio popis za otkaze u Holdingu, među radnicima zavladala nevjerica: "Tko će sad s kime piti kavu"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr
Otkaze u Holdingu navodno dobiva 500 radnika i bivših direktora, navodi se da su sindikati uz popis imena, dobili i popis 280 slobodnih radnih mjesta koja će se ponuditi otpisanima.

Uz to predviđen je i novac za otpremnine, a svatko ima pravo na pet tisuća kuna po godini staža.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Djelatnici Holdinga su uzrujani, boje se tko će s kim piti kavu, a jučer su se mogle vidjeti i suze... "Ljudi su pred živčanim slomom. Kako i ne bi bili. Ima onih koji tu rade trideset godina, a imaju tek srednju stručnu spremu, teško će naći drugi posao", govori jedna od onih koje su na popisu.

Ima tamo zvučnih imena. Najzanimljivija je lista na kojoj su bivši voditelji podružnica Holdinga, ali i neki koji su sad na višim pozicijama, njih ukupno 68, a koji spadaju, kako je navedeno, pod “grupu poslova suvišne organizacijske jedinice".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stabilizacija poslovanja Objavljeni planovi za Zagrebački holding i oporavak gradske tvrtke, postoje tri glavna cilja

Pročitajte i ovo Zagrebački holding - 2 izabrani na čelne pozicije Imenovani novi voditelji podružnica, direktor i član Uprave Zagrebačkog holdinga

Ima tu i onih koji su zaposleni u vrijeme dok je Holdingom “vladao" SDP, pa su još uvijek dio te stranke ili su joj bliski, a ima i HDZ-ovaca, govore u Holdingu. Iz sindikata pak kažu da 80 posto onih koji su na popisu i trebaju tamo biti jer upravo na njih ukazuju već deset godina kao na neproduktivne zaposlenike s velikom plaćom, dok je 20 posto, kako ih zovu, “kolateralnih žrtava" za koje će se boriti.

Što se tiče poslova koji će im se ponuditi, traže se, među ostalim, komunalni radnici, majstori strojari, automehaničari, pomoćni radnici, radnici na “pauku', ali i rukovoditelji pojedinih službi u Zrinjevcu, šefovi gradilišta ili poslovnih jedinica, pišu novinarke Večernjeg lista Petra Balija i Hana Ivković Šimičić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene