Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nižu se reakcije na uhićenja

Grbin grlio uplakanog gradonačelnika, a danas šuti. Međimurci uvjereni u nevinost Kovača i Posavca: "Ruku bih u vatru stavila za obojicu"

Uhićenja međimurskog župana Matije Posavca i bivšeg gradonačelnika Čakovca, Stjepana Kovača, izazvala su buru reakcija. I dok političari peru ruke, građani bi svoje u vatru dali uvjereni u njihovu nevinost.

Sredinom svibnja Stjepan Kovač, tadašnji gradonačelnik Čakovca, sazvao je novinare kako bi objavio da prima prijetnje smrću. Na toj neobičnoj konferenciji čak je i zaplakao, a podršku uplašenom članu svoje stranke pružio je tada i Peđa Grbin, predsjednik SDP-a. 

Grbin je tada, zajedno sa stranačkom kolegicom Biljanom Borzan, grlio i tješio uplakanog Kovača pružajući mu punu podršku. 

Kovač je danas uhićen, a USKOK vjeruje da je priču o prijetnjama smrću izmislio. I ne da ih je izmislio tek tako, već da je to učinio kako bi policija otvorila istragu o prijetnjama, a on preko prijatelja u policiji doznao tko se krije iza internetske stranice na kojoj se o njemu ružno pisalo. 

Grbin se cijelog dana nije oglasio, ali jest Borzan. "Izgledao je iskreno potresen, zabrinut i rasplakao se. Peđa Grbin i ja smo u tom trenutku reagirali ljudski, zagrljajem i stiskom ruke. Koliko je iznenađena hrvatska javnost toliko smo i mi i u tom smislu želim da se što prije ova situacija rasvijetli", kaže danas Borzan. Iz stranke poručuju da krivnju tek treba dokazati. 

Uhićen je danas i Matija Posavec, međimurski župan, za kojeg USKOK vjeruje da je primio mito od 10.000 kuna od Josipa Kobala, ne bi li ovaj ostao na mjestu predsjednika Upravnog odbora županijske uprave za ceste. 

I dok istražitelji USKOK-a vjeruju da imaju nepobitne dokaze da je Posavec uhvaćen s prstima u pekmezu, čini se da su stanovnici Međimurja potpuno uvjereni u njegovu nevinost. Štoviše, neki od onih s kojima je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV za to bi stavili i ruku u vatru. 

"Mislim da se radi o nečem malo složenijem, ili je bila nekakva namještaljka. Osobno ne vjerujem da je Matija primio mito, nije on taj tip osobe", uvjeren je Marijan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakav promašen plan VIDEO Zbog ovoga bi Stjepan Kovač mogao završiti u zatvoru: Bivši gradonačelnik Čakovca plakao zbog prijetnji smrću, ali...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "U Grmoje su kratke noge!" Reakcija HDZ-a na prozivke iz Mosta i SDP-a: "Očajnička borba protiv neovisnosti pravosuđa"

Slično razmišlja i Davor koji također ne vjeruje ničemu za što se župana tereti. Spomenka ide i korak dalje. "Ne vjerujem. Bilo što da je, ali nikad u životu ne bi. Ruku u vatru bih stavila za obojicu", rekla je Spomenka. 

Više pogledajte o cijelom slučaju i reakcijama pogledajte u videu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene