Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se i Todorić

Nobilo o optužnici protiv Todorića: ''Nepojmljivo je to što im se stavlja na teret''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Ivice Todorića i još triju osoba. Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo za DNEVNIK.hr rekao je da mu je nepojmljivo to što se Todoriću i ostalima stavlja na teret. Kaže da ima nekoliko problema na koje će morati odgovoriti sud.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić tereti se da je plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki svoj bivši koncern oštetio za 1,25 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Piruška Canjuga i Ivica Todorić DORH najavio žalbu Todorić oslobođen optužbi za "mali Agrokor": "Neću se braniti ni za veliki Agrokor. Ljudi božji, pa ja nemam s kime razgovarati" Slika nije dostupna Nastavak suđenja Agrokorovi menadžeri Huljev i Canjuga odbacili optužbe za zlouporabu vrijednu 1,25 milijuna eura

''Koji bi bio interes da vlastitu tvrtku ošteti i plati nešto što nije obavljeno? To mi je nepojmljivo'', rekao je za DNEVNIK.hr odvjetnik Anto Nobilo. Dodaje da optužnicu još nije vidio, ali da je prema dostupnim informacijama sve slično kao kad se provodila istraga. Napominje da će biti nekoliko problema na koje će sud morati odgovoriti.

Nobilo naime tvrdi da su svi svjedoci (bankari, konzultanti...) u istrazi posvjedočili da je savjetovanje doista odrađeno. Prema optužnici, odgovornu osobu švicarske tvrtke Nicole De Rossi terete da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa za fiktivne usluge.

Nobilo objasnio čija je tvrtka

Nobilo nam je objasnio i čija je tvrtka u Švicarskoj preko koje su navodno izvlačili novac. ''Tvrtka u Švicarskoj izvorno je bila u vlasništvu Piruške Canjuge, ali je bila neaktivna, pa ju je ona predala Huljevu (izvršni direktor financija Agrokora Ante Huljev, op.a.) i više nije imala nikakvu ulogu u firmi'', rekao je odvjetnik i dodao da je njegova klijentica ''možda zaboravila žurno se izbrisati kao vlasnica računa''. Naglašava da ju u istrazi nitko nije teretio.

Anto Nobilo uvjeren je da neće doći do osuđujuće presude. Kaže da mu je bilo čudno što se u istrazi naprasno odustalo od ispitivanja svjedoka optužbe.

Ivica Todorić i Ante Huljev, prema sumnjama tužiteljstva, 2013. godine zlorabili su svoj položaj u koncernu jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Oglasio se Ivica Todorić

''Najnoviji potezi DORH-a, nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po tko zna koji puta) sav jad njegova urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovno ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora junački legalni potez, ponovno koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netočni i zasnovani na insinuacijama.

Samim time bit će i jednostavno pobiti na sudu iako sam potpuno uvjeren da su lažne optužbe pobijene već u prethodnim fazama izvida i istrage. Nažalost, potpuno je jasno da je takav način shvaćanja politike i moći itekako stil Andreja Plenkovića koji koristi cjelokupni represivni aparat za eliminaciju političkih protivnika i prikrivanje epske pljačke u Agrokoru. Skupina njegovih odabranika, uz obilno političko sponzorstvo premijera Plenkovića, u vlastite je džepove strpala stotine milijuna eura nepripadne imovinske koristi. Stoga i ne čudi da se svih koji ne dopuštaju da se taj kriminal zaboravi rješava po poznatom receptu iz svoje političke platforme - kaznenim progonom za nepostojeća protuzakonita djela. Ali Borg, Lex Agrokor, odabir savjetnika, roll up kredit i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti! Cilj ovakvog djelovanja je da se skrene pozornost s najveće političko kriminalno korupcijske afere u Republici Hrvatskoj koja i danas traje'', napisao je Ivica Todorić na svom blogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene