Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef Agrokora

Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe, tereti ih se da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura

Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot)
Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) YouTube screenshot
Aktualno Galerija +0 Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) Galerija 1/1 >>
Podignuta je optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv bivšeg šefa koncerna Agrokor Ivice Todorića koji se uz još dvije osobe tereti za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Četvrta okrivljena osoba - austrijska državljanka, tereti za pomaganje u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Todoriću i drugookrivljenom izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Optužnicom su, neslužbeno se doznaje, uz Todorića obuhvaćeni Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka.

"Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura. Četvrtookrivljenici, odgovornoj osobi tog švicarskog trgovačkog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljeniku i drugookrivljeniku pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge. Trećeokrivljenici, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili drugookrivljenik i trećeokrivljenica", navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetnišva. 

Podsjetimo, Ivica Todorić se još se od studenog 2017. nalazi pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba. (D.I./HINA)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene