Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeni rezultati

Za šefa zagrebačkog SDP-a u drugom krugu Hrestak i Maras, Aleksandra Kolarić priznala poraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP provodi izbore za čelništvo gradske organizacije, a za predsjednika zagrebačkog SDP-a natječe se petero kandidata - Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica

Prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima u drugi krug izbora za šefa zagrebačkog SDP-a ići će Denis Hrestak i Gordan Maras. Neslužbene informacije kažu da je Hrestak osvojio 576, a Maras 443 glasa. 

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Aleksandra Kolarić je, prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima, dobila 328 glasova, Alen Čičak 160, a Rade Nesvanulica tek 6. 

Aleksandra Kolarić je i prije objave službenih rezultata priznala poraz. 

Gordan Maras je novinarima nešto prije 19 sati rekao da će definitivno biti drugog kruga u kojem će članovi SDP-a birati između njega i Denisa Hrestaka.

Dodao je da je zadovoljan što su se građani odlučili za promjene, a ne za politiku kontinuiteta. 

Petero kandidata

SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima ima njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi.

Glasovanje se provodilo u 17 mjesnih odbora, od 9 do 18 sati.

Za vodeće mjesto u zagrebačkom SDP-u natječe se petero kandidata: Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandra Kolarić je nakon glasovanja pozvala SDP-ovce da izađu na stranačke izbore, ocijenivši da su oni presudni.

"Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug", izjavila je novinarima.

Hrestak je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu, jer, po njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu.

Pobjedu danas očekuje i Maras koji je novinarima tijekom dana rekao kako očekuje ono što i građani zaslužuju - bolji SDP te da se konačno počnu baviti problemima u Gradu Zagrebu. "Građani zaslužuju bolji SDP i to namjeravam sa ljudima koji danas dobiju povjerenje za vodstvo gradske organizacije i napraviti", istaknuo je.

Ne izabere li se danas predsjednik ili predsjednica SDP-ove zagrebačke organizacije, drugi krug izbora slijedi za tjedan dana, 17. lipnja, u kojem će članovi birati između dvoje prvoplasiranih. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene