Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri uz Krstičevića

"Kako god završilo, neće promijeniti mišljenje o njemu kao čovjeku i heroju Domovinskog rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sjednice Vlade, na koju nije došao ministar obrane Damir Krstičević, njegovu ostavku komentirali su i ministri.

Ministar obrane Damir Krstičević, koji je najavio ostavku, nije došao na današnju sjednicu Vlade u četvrtak. Umjesto njega, na sjednicu je stigao državni tajnik Tomislav Ivić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Sjednica Vlade sjednica Vlade Izmjene zakona: U planu je povećanje invalidnine za branitelje

Uoči sjednice Vlade njegovu ostavku prokomentirali su i ministri.

"Mogu kazati da cijenim sve što je general Krstičević napravio u Domovinskom ratu. Ali jednako tako i kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane. Napravio je iznimno velik iskorak upravo u strateškom pristupu, osmišljavanju i prijedlogu nove strategije koncepta Domovinske sigurnosti i svega onoga što čini za MORH i OS RH. Stoga, cijenim svaku njegovu odluku. Mi smo prijatelji, kolege, generali...", kazao je ministar branitelja Tomo Medved, no kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije želio komentirati. 

"Ne bih ništa komentirao. Jučer sam rekao - general, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, kolega Krstičević, volio bih naravno, da i dalje sjedi pored mene. On je jučer dobio jako puno podrške od svih, a i ja mu ovim putem dajem podršku", kazao je ministar financija Zdravko Marić

Ministar uprave Lovro Kuščević je rekao kako ne može ulaziti u Krstičevićeve razloge i u to zašto inzistira na ostavci unatoč golemoj podršci.

"Ne mogu komentirati njegovu osobnu odluku, no kako god završilo to neće promijeniti moje mišljenje o njemu kao čovjeku i heroju Domovinskog rata", kazao je Kuščevi koji također nije želio komentirati kritike Predsjednice. "Ne bih se upuštao u komentare o Predsjednici i njezinim izjavama i osobne stavove ministra Krstičevića".

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković također nije želio odgovoriti na pitanje je li Predsjednica pretjerala s kritikama, ali ni komentirati Krstičevićevu ostavku.

"Ne mogu to komentirati, to je njegova stvar i to morate njega pitati", kazao je Butković.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak također nije željela komentirati kritike Predsjednice.

"Ja sam uvjerena da će to predsjednik Vlade, ministar i Predsjednica riješiti", kratko je poručila prije ulaska u Vladu.

"Bit će sigurno pozivtivno, ostat će g. Krstićević u Vladi", optimistična je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

"Ja mislim da svatko ima pravo i obavezu gledati situaciju u državi na svoj način. Demokratsko smo društvo", kazala je Murganić o kritikama Predsjednice, ali nije željela reći misli li da su kritike bile prejake. Na pitanje koliko je velik sukob između Banskih dvora i Pantovčaka Murganić je rekla: "Ne znam, ja to ne osjetim. Ne vidim to kao sukob".

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar nije htio davati izjave, samo je kratko poručio da je Krstičević još uvijek ministar.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić također nije htio ništa komentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene