Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

i kolege suzdržani

Kuščević bez komentara na USKOK-ovu istragu. Štromar poručuje: ''Imovina je obveza. Treba biti transparentan''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Lovro Kuščević zasad je bez komentara na vijest da se u aferu s njegovom imovinom uključio i USKOK.

Neslužbeno je potvrđeno Dnevniku Nove TV da istražitelji provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru, odnosno kako je prije stečaja tvrtke koju je Kuščević nekad vodio kupio njezinu imovinu po povoljnim uvjetima, zbog čega se vjerovnici i država nisu mogli naplatiti. Tu je nekretninu poslije skuplje prodao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Njegovi su kolege uoči sjednice užeg kabineta Vlade suzdržani. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić potvrdio je za Dnevnik Nove TV kako građevinska inspekcija na Braču provjerava legalizaciju izgrađenih objekata, a ne isključuju tu mogućnost ni u slučaju ministra Kuščevića.

''Treba biti transparentan, ne samo ministar Kuščević nego i svi mi. Treba pratiti svoju imovinu. Imovina nije samo imovina, prihod, imovina je i obveza'', poručio je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Podsjetimo, u srijedu je na sjednici Hrvatskog sabora smjenu ministra Kuščevića tražio Peđa Grbin. ''Zbog svega onoga što je radio u zadnjih desetak i više godina, ministar Kuščević nije ni zaslužio da uopće bude imenovan za ministra u Vladi RH'', rekao je Grbin i dodao da ako Kuščević sam ne podnese ostavku, vladajuća većina bi ga svakako trebala smijeniti'', poručio je Grbin.

Kuščevićev odlazak tražio je i mostovac Nikola Grmoja. "U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije, morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Aktualno Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina Stope liječenih ovisnika, 2018. godina (Screenshot: HZJZ) Stope liječenih ovisnika, 2018. godina (Screenshot: HZJZ) Prosječna dob liječenih osoba (Screenshot: HZJZ) Prosječna dob liječenih osoba (Screenshot: HZJZ) Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty) Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty) Foto: Getty +0 Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty)1 Hrvatska Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene