Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD JUČER NOVE MJERE

Gužve na Bregani: Unatoč mjerama, turisti dolaze u Hrvatsku provesti uskrsni odmor

Ususret Uskrsu mnogi stranci danas dolaze u Hrvatsku. Na graničnom prijelazu Bregana stvorila se gužva.

Od jučer vrijede nova pravila na graničnim prijelazima za dolazak u Hrvatsku. Svi putnici moraju ispunjavati jedan od uvjeta, poput negativnog PCR ili brzog antigenskog testa, mogu doći u Hrvatsku ako su se cijepili prvom ili drugom dozom protiv koroanvirusa, ovisno o cjepivu. Zatim, slobodan boravak imat će oni koji su preboljeli koronu u prethodnih 180 dana. Za sve one koji ne ispunjavaju neki od preduvjeta, bit će im pripisana samoizolacija u trajanju od 10 dana.

No, nove epidemiološke mjere nisu zaustavile turiste da uskrsni odmor provedu u našoj zemlji. Tako se na graničnom prijelazu Bregana stvorila gužva te putnici čekaju oko sat vremena za prelazak.

Danas je na konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao da je jučer u Hrvatsku ušlo 43.500 ljudi od čega je 60 posto putnika bilo samo u tranzitu. Također, jako je malo prelazaka bilo na graničnim prijelazima u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

''Zamijetili smo da je bilo jako malo prelazaka u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, što znači da je bilo malo turističkih prelazaka'', rekao je te dodao da je 2019. godine u Hrvatsku prije Uskrsa ušlo više od 130 tisuća putnika.

''Godine 2019., koja je bila godina bez epidemije, u petak prije Uskrsa je ušlo nešto više od 130 tisuća ljudi", komentirao je Božinović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene