Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio prijetnje

Miroslav Ćiro Blažević dobio osmrtnicu zbog snimanja spota za SDSS: Ne osjeća se ugroženim, policija ne istražuje slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je dao svoju podršku SDSS-u u kampanji za europske izbore, na društvenim mrežama osvanula je osmrtnica Miroslavu Ćiri Blaževiću.

U osmrtnici za Miroslava Ćiru Blaževića stoji da su ožalošćeni Milorad Pupovac, Andrej Plenković i Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Tarik Filipović Trener svih trenera Poznati Hrvati o odlasku Ćire Blaževića: "Zračio je nekim optimizmom i kad je bilo najteže" Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se o Ćire I političari pogođeni I Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se od legendarnog trenera: "Tata Ćiro! Ti si pronašao mir, ali ostala je praznina"

Ćiro poručuje kako su ga zvali iz policije i postupaju po tom pitanju te traže autora, a objavu tretiraju kao prijetnju smrću. Iz DIP-a kažu da će se time baviti i etičko povjerenstvo, koje eventualno može poslati upozorenje.

Kasnije tijekom dana u policiji kažu da ne tragaju više za autorom Ćirine osmrtnice, te da je slučaj odbačen jer se Ćiro ne osjeća ugroženim, a i objava je obrisana.

''Policijska uprava zagrebačka, do zaprimanja medijskih upita, nije evidentirala nikakvu prijavu vezano uz objave 'osmrtnice' Miroslava Ćire Blaževića.

Po zaprimanju upita pretragom otvorenih izvora pronađeno je više objava navedene osmrtnice na novinskim portalima, u kojima se navodi kako je za širenje lažne objave zaslužna određena stranica na društvenoj mreži. Međutim, stranica na društvenim mrežama je uklonjena i više nije vidljiva. Iz navedenog razloga u ovom trenutku nije moguće utvrditi više detalja vezano uz objavu.

Nadalje Vas izvješćujemo kako smo tijekom današnjeg dana stupili u kontakt s Miroslavom Ćirom Blaževićem koji je tom prilikom izjavio da navedenu objavu smatra humorom i nevažnom stvari, te da se ne osjeća ugroženim niti želi podnositi bilo kakve prijave protiv osoba koje su to objavile.

Temeljem do sada prikupljenih saznanja nisu utvrđeni elementi kaznenih djela ili prekršaja, te nije potrebno daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi navedene objave'', priopćili su iz policije.

Podsjetimo, za suradnju ga je, kaže legendarni izbornik, zamolio Milorad Pupovac, a on je pristao jer to smatra ispravnim. ''Ćiro je bio tuđmanovac. Danas sam plenkovićevac, i to do srži. A ovo što činim, činim ono što mi se čini da mi je kao čovjeku dužnost, da mirim, da probam pokazati da su i oni građani Hrvatske i da moramo naći zajednički jezik kako bismo svi živjeli u homogenosti, a ne svađi'', objasnio je Ćiro.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene