Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svi su na raspolaganju

Božinović i Butković podržavaju kandidaturu predsjednice: "Ostaje joj samo da pobijedi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u ponedjeljak u Kninu indirektnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rekavši da kada ona donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je na obilježavanju 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije "Oluja" indirektno najavila ponovnu kandidaturu za predsjednicu izjavivši novinarima: "Danas sam ovdje kao Predsjednica Republike, vidimo se sljedećih pet godina".

Pročitajte i ovo Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..." Davor Božinović "On se žalio na buku" Splitski dogradonačelnik policiji prijavio HDZ-ov skup, Božinović kaže: "Besposlen pop i jariće krsti"

"Već sam u više navrata rekao da kada predsjednica donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti", komentirao je Davor Božinović novinarima kandidaturu predsjednice.

Ministar unutarnjih poslova kazao je i da je danas blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti puno znači.

"Ovo je blagdan kojim obilježavamo i završetak rata i kojim smo zaokružili proces stvaranja hrvatske države koja, nažalost, nije stvorena bez velikih žrtava i razaranja. Zbog toga je ovo blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti znači puno i svi smo na ovaj dan u jednom posebnom raspoloženju", kazao je Božinović.

Butković: Stojimo na raspolaganju Grabar-Kitarović u trci za drugi mandat

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u ponedjeljak u Kninu da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a te da joj svi članovi stoje na raspolaganju kako bi joj pomogli u izbornoj trci za drugi mandat.

"Očekujemo pobjedu, ona je kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a, i svi smo tu na raspolaganju da joj u tome pomognemo", kazao je Butković.

Butković je za Oluju rekao da je "to jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj povijesti. "Naravno da smo svi danas ponosni, jedinstveni, i okupljeni ovdje uKninu, kažem sjetni, ali i radosni", poručio je Butković.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na Kninskoj tvrđavi neizravno je najavila svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu države. "Danas sam ovdje kao predsjednica republike, viđat ćemo se sljedećih pet godina", kratko je izjavila novinarima Grabar-Kitarović.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije u ponedjeljak je rekao da predsjednici, nakon što donese odluku i krene u kampanju slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti.

Stier uvjeren u pobjedu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier izrazio je u ponedjeljak u Kninu uvjerenje da će aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je danas neizravno najavila ponovnu kandidaturu odnijeti pobjedu na predsjedničkim izborima.

"Ja sam uvjeren da će Kolinda pobijediti i naravno svi u HDZ-u ćemo je podržati", kratko je prokomentirao Stier novinarima na obilježavanju 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije "Oluja" u Kninu.

Istaknuo je i da je današnji blagdan trenutak za prisjećanje na veličanstvenu pobjedu, ostvarenoj zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svim braniteljima. "Trebamo biti ponosni i uvijek slaviti ovaj dan", dodao je Stier.

Medved podržava Grabar-Kitarović

I ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak u Kninu kako vjeruje da će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović o svojoj kandidaturi govoriti nakon obilježavanja ''Oluje'', a što se tiče HDZ-a sadašnja predsjednica postat će i buduća.

Govoreći o problemu nestalih, Medved je rekao da Vlada to ključno i prioritetno pitanje stavlja u prvi plan.

"Zakon svojim sadržajem regulira nadležnost Hrvatske nad sudbinama nestalih državljana, a regulira i nadležnosti svih tijela u Republici. Intenzivno radimo na tom pitanju, a to ćemo raditi i ubuduće. Sva nadležna tijela i sve službe koordinirano, u suradnji s obiteljima i udrugama zatočenih i nestalih osoba, rade na tome", zaključio je.

Medved se osvrnuo na komentare srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića ponovivši da Hrvatima, koji su slobodu platili krvlju, ne treba tumačiti povijest.

"Mi smo stvarali noviju hrvatsku povijest i svjedoci smo toga vremena te nam nitko ne treba tumačiti našu povijest. Svoju slobodu smo krvlju platili. Ponosni smo na svaki detalj naše povijesti i što smo pripadali generaciji s predsjednikom FranjomTuđmanom na čelu", rekao je.

 (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene