Kolinda Grabar-Kitarović je nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti objavila kandidaturu.

Galerija


Nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stala je pred novinare i potvrdila naslućivanja o kandidaturi na nadolazećim predsjedničkim izborima. ''Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica'', kazala je predsjednica.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region'' Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Sada i službeno! Kolinda Grabar-Kitarović sutra objavljuje kandidaturu

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu. Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na demokraciju, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ''jedna je predsjednica''.

Kolinda Grabar-Kitarović je već ranije kazala da odluku o objavi kandidatura odgađa do obljetnice Oluje. ''Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje'', napisala je predsjednica