Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDAR NA MORU

Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru

Osoba koja je sinoć teško stradala u pomorskoj nesreći na milju i pol ​južno ​od mjesta Ražanj operirana je u splitskoj bolnici i​ trenutačno je stabilno, izjavio je u četvrtak predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Split dr. Zdravko Perko.​

Naime, u pomorskom tjesnacu Splitska vrata sinoć su se sudarili gliser i gumenjak, više je osoba ozlijeđeno, među kojima jedna teško, te su prebačene u splitsku bolnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTONULA BRODICA Ministarstvo objavilo nove detalje nesreće: U sudaru u Hvarskom kanalu ozlijeđeno 12 osoba

​Predstojnik Perko potvrdio je kako je u Kliniku sinoć primljeno šest osoba, među kojima je bilo i stranaca i hrvatskih državljana. Troje od njih nakon dijagnostičke obrade pušteno je kući, druge dvije osobe imale su prijelom kostiju, no zatražile su da se liječe u drugim ustanovama jer su stranci.

"Osoba koja je zadobila po život opasne ozljede nakon dijagnostičke obrade operirana je i smještena na Jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o osobi koja ima hrvatsko državljanstvo, trenutačno je stabilno i još je na respiratoru, no očekujemo da će tijekom dana biti skinuta s mehaničke respiracije", kazao je Perko.

Osim na kirurgiju ozlijeđeni su poslani i na odjel ''Uho, grlo, nos'' te na ''Neurokirurgiju'', no nisu zadržani u bolnici, objasnio je Perko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UGLAVNOM STRANI DRŽAVLJANI Policija objavila detalje pomorske nesreće: Jedna osoba teže ozlijeđena u sudaru glisera i gumenjaka

Kapetan Kuštera: U sklopu zlatnog sata ozlijeđeni prebačeni u bolnicu

L​učki kapetan Željko Kuštera​ Hini je izjavio kako je na gumenjaku registriranom za prijevoz putnika dužine 11 metara bilo 12 putnika i dva člana posade, a na drugom plovilu - motornom brodu, odnosno gliseru registriranom za osobne potrebe, dužine 13 metara, dva člana posade. Prilikom sudara plovila nije došlo do onečišćenja mora, a članovi posade odmah su nakon nesreće alkotestirani.

"Sve je bilo odlično organizirano u sklopu zlatnog sata tijekom kojeg su osobe prebačene u splitsku bolnicu na vrijeme, što je jako bitno. Gumenjak je bio u transferu i kretao se iz Resnika put Hvara, dok je drugo plovilo išlo put Splita. Gliser je tijekom tegljenja potonuo kod južnog ulaza u Splitska vrata, dok je gumenjak otegljen u Milnu na Hvaru. Materijalna šteta je velika", kazao je Kuštera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pomorska nesreća Drama na moru: Sudarila se dva broda kod Splita. Lučka kapetanija i policija na kopno prevozile 15 osoba, devet ih je zatražilo liječničku pomoć. Jedna osoba teže ozlijeđena?

​"Policijski službenici u suradnji s inspektorima pomorskog prometa Lučke kapetanije obavit će očevid te se provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja", ​rekla je Sanja Nazlić iz splitske policije.​ ​

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene