Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunski uvjeti

Produkcija Nove TV u posljednjem kriku HD tehnologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim rezultatima gledanosti Nova TV se može pohvaliti i vrhunskim produkcijskim uvjetima. Kada je započela s emitiranjem u studenom 2000. Nova TV postala je djelić hrvatske televizijske povijesti kao prva komercijalna TV kuća.

Danas kada slavi svoj deseti rođendan ponosna je na sva svoja postignuća, koja velik dio svoje kvalitete mogu zahvaliti posljednjem kriku vrhunske HD tehnologije koju koristi.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Kuglolov - 1 Digitalni projekti Veliki uspjeh Nove TV: Kuglolov u finalu prestižnog natjecanja

Produkcijski tim showa Supertalent uspješno je završio turneju po hrvatskim gradovima u potrazi za talentima, a kao garancija kvalitete video materijala su reportažna kola koja koriste vrhunsku HD tehnologiju. Prva hrvatska mobilna HD produkcijska kola koriste četiri 'Pipeline HD dual' sistema za snimanje video materijala s ToolsOnAir, Live:Cut te Just:in softverom koji omogućavaju istovremeno snimanje s više kamera na osam HD kanala.'Pipeline nam je prije svega omogućio brzo i učinkovito istovremeno snimanje s više kamera, a dodatna prednost je i njegov jednostavan operativni sustav. Direktan pristup visokokvalitetnim digitaliziranim materijalima, spremnima za montažu, koji nam omogućava, od izuzetne je važnosti za televizijsku produkciju zato što znatno ubrzava njen proces', rekao je Miljenko Logožar direktor odjela tehnike na Novoj TV.

'Pipeline HD dual' omogućava visoko učinkovito kodiranje nekoliko kanala videa visoke definicije u jednom kućištu uz ekonomičnu potrošnju energije. To ga čini idealnim u područjima s ograničenim prostorom i napajanjem poput reportažnih kola. Koristan je pri zahtjevnom snimanju s nekoliko kamera na udaljenim lokacijama poput sportskih utakmica ili udaljenih lokacija setova dramskih serija.

'Nova TV bila je savršen izazov za Pipeline zbog potrebe za otpornim i podesivim HD snimačem koji bi dobro odgovarao mobilnom ambijentu reportažnih kola', rekla je Barbara DeHart potpredsjednica marketinga u Telestreamu, te dodala: 'Pipeline je taj izazov uspješno premostio time što je omogućio brzo i učinkovito snimanje sadržaja visoke rezolucije koji je direktno dostupan za montažu. Integracija ToolsOnAir softvera s Pipelineom bio je posljednji i ključni kotačić u moćnom sustavu koji u potpunosti iskorištava Pipelineovu brzinu i fleksibilnost.'

Nova TV će nastaviti tehnološki prednjačiti hrvatskim televizijskim eterom. 'Kao najinovativnija televizijska postaja u Hrvatskoj, u svoju infrastrukturu nastavljamo implementirati visokokvalitetnu tehnologiju'. Rezultat je 'Supertalent', uhu i oku ugodan proizvod koji je publika prepoznala i zavoljela već u njegovoj prvoj sezoni emitiranja, a Nova TV nastavak priprema za jesen.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene