Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to nije sve

Ovu su najbizarnije teorije zavjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugi niz godina zabavljaju nas razne teroije zavjere. Neke su bizarnije od drugih.

Desetljećima čitamo izvješća o postojanju čudovišta iz Loch Nessa. Koliko god se bizarnim to činilo, i političari su prilično ozbiljno shvatili tvrdnje o postojanju bića. Tako je 1934. godine, kada je je iz londonskog Prirodoslovnog muzeja navodno došla zapovijed da se biće upuca i dovede u London, član parlamenta Murdoch MacDonald odlučio spasiti najpoznatijeg stanovnika Škotske. Zahtjevao je da se prijedlog zakona za zaštitu bića nađe pred parlamentom. Međutim, odbijen je uz poruku da 'neće biti zakona koji će štititi čudovišta'.

5 teorija zavjere koje su toliko sulude da su zapravo 'genijalne'!

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Ilustracija Skandal u dalmatinskoj školi Časna sestra na vjeronauku plašila djecu pričom o jogi: "To je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše"

Ovo nije jedina teorija zavjere koja je zabavljala javnost desetljećima, a ponekad i stoljećima. Mirror je izdvojio neke od najbuzranijih.

1. Saddamova zvjezdana vrata
- internetom kruži teorija kako je američki predsjednik Bush napao Irak jer je otkrio da Saddam Husein imao zvjezdana vrata koja su mu omogućavala brzo putovanje među različitim dijelovima svemira.

2. Michael Jackson živi s Elvisom - teorija kaže da je Elvis Presley lažirao svoju smrt 1977. godine i da još uvijek živi u bunkeru sagrađenom u Gracelandu. Međutim, postoji još bizarnija tvrdnja - a ta je da je s njim i Michael Jackson koji je navodno također lažirao svoju smrt kako bi pobjegao od bjesomučnog života slavne osobe i poboljšao rekordnu prodaju svojim albuma. Inače postoji više teorija koje se tiču Michaela Jacksona, a među njima je i tvrdnja da je pobjegao iz SAD-a odjeven u reodvnicu i da je još uvijek živ.

3. Joga je sotonska - teorija kaže da se varaju svi oni koji misle da je joga tek savijanje u često čudne i bolne položaje. Riječ je zapravo, naravno prema teoriji zavjere, o kockanju s vragom. Za teoriju je zaslužan Gabriele Amorth, nekad glavni vatikansi egzorcist, koji tvrdi i da romani JK Rowling promoviraju iskrivljenu vjeru u crnu magiju. 'Vježbanje joge je sotonsko. Dovodi do zla, baš kao i čitanje Harryja Pottera', poručio je Amorth.

4. Naš planet je šupalj - godinama smo mislili da živimo na 'grudi' napravljenoj od stijena koja lebdi u svemiru. Međutim, ispostavilo se da je naša Zemlja zapravo šuplja, a vlade prikrivaju tu činjenicu - tako barem tvrde teoretičari zvjere. Oni koji vjeruju u ovo teoriju, vjeruju i da naš planet sadrži i druge svjetove kojima se može pristupiti kroz divovske rupe. Jednu od njih pronašao je Adolf Hitler i pobjegao kroz nju na kraju Drugog svjetskog rata.

5. Paul McCartney je mrtav - teorija se pojavila kasnih 1960-ih godina. Tvrdilo se da je pjevač Beatlesa poginuo u prometnoj nesreći. Kasnije je, tvrdi teorija, zamijenjen s muškarcem koji mu je jako nalikovao.

6. Židovska infiltracija u kavu - naime, neki vjeruju da je žena koja je dio loga popularnog Starbucksa zapravo biblijska židovska heroina, kraljica Esther. 'Ova kraljica je kraljica Židova. Možete li vjerovati da u Meki, Medini, Kairu, Damsku, Kuvajtu i dljem islamskog svijeta visi slika kraljice Esther i mi kupujemo njezine proizvode? To je nezamislivo', rekao je egipatski svećenik Safwat Higazi.

7. Izvanzemaljski Eisenhower - teorija kaže da se američki predsjednik Eisenhower 1954. godine sastao s dvije postave supranika vanzemaljaca koji su zatražili da uništi američko nuklearno oružje. Kada je to odbio, jedna skupina zamolila ga je da potpiše ugovor koji im omogućava da žive na Zemlji u zamjenu z tajne njihove napredne tehnologije. Jedan od stavaka ugovora bio je i da vanzemaljci mogu povremeno otimati ljude radi ispitivanja, uz uvjet da ih vrate neozlijeđene i bez sjećanja na otmicu.

8. Nama vladaju gušteri - bivši zaposlenik BBC-ja Davic Icke tvrdi da cijeli svijet kontrolira rasa reptila. Tvrdi i da stvorenja moraju konzumirati ljudsku krv kako bi održala ljudski izgled.

9. Slijetanje na Mjesec - mnogi teoretičari zavjere vjeruju da je bilo lažno. Neki idu i korak dalje te vjeruju da Mjesec uopće ne postoji. Uvjereni su da je riječ o divovskom hologramu projiciranom u svemir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene