Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Količina posla je ogromna"

Nije čekao profesionalce: Ukrajinac od ruskih tenkova dizajnirao traktor koji uništava mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski poljoprivrednik smislio je novi način razminiranja svojeg polja nakon ruske invazije - opremio je traktor zaštitnim pločama skinutim s ruskih tenkova i njime upravlja daljinskim upravljačem.

Nakon što su ruske snage prošle godine potisnute iz dijelova istočne Ukrajine, za Rusima su na mnogim poljima ostale mine, zbog čega su poljoprivrednici u stalnoj opasnosti dok siju usjeve za sljedeću žetvu.

Generalni direktor u vlastitoj poljoprivrednoj kompaniji Oleksandr Krivcov odlučio je da ne može čekati prezaposlene službene pirotehničare da očiste njegova polja.

Pročitajte i ovo Stambena zgrada u Umanu u kojoj je 23 ljudi poginulo nakon što ju je pogodio ruski projektil Ubijeno puno civila Teške optužbe iz Ukrajine: "Moskva je promijenila taktiku, pokušava isprovocirati našu ofenzivu"

Umjesto toga dizajnirao je traktor na daljinsko upravljanje koji može izdržati eksplozije. Koristeći oklopni dio oštećenih ruskih vojnih vozila, zaštitio je karoseriju traktora. Zatim je kupio sustav koji je omogućio njegovu timu da upravlja traktorom na daljinu.

"Počeli smo ovo raditi jer je došlo vrijeme sjetve, a pirotehničari su jako zauzeti", rekao je Krivcov.

"Naletjeli smo na protutenkovsku minu. Zaštita je raznesena, ali traktor je čitav. Svi smo živi i zdravi, a oprema je obnovljena i popravljena", kazao je.

Pročitajte i ovo Snimka iz Bahmuta objavljena na Twitteru Borba za svaki metar Desetomjesečna bitka za grad: Ukrajina tvrdi da je potisnula ruske snage s nekih položaja u Bahmutu

Ukrajinski premijer Denis Šmihalj rekao je prošlog tjedna da su Rusi minirali oko 30 posto ukrajinskog teritorija i da je vlada usredotočena na razminiravanje poljoprivrednih zemljišta što je brže moguće.

"Nemamo vremena razminiravati polja. Količina posla je ogromna. Trebale bi godine da se ovo polje ručno razminira te se zajamči da ovdje nema mina", rekao je Serhej Dudak, koji upravlja specijalnim traktorom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene