Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prekrasan kraj godine

Pronašli tenisice u kanti, a priča iza njih je nevjerojatna: "Bila sam šokirana"

Air Jordan zlatne tenisice
Air Jordan zlatne tenisice Foto: Afp
Kada su u prihvatilištu za beskućnike pronašli donirani par tenisica nisu ni slutili kakva se priča krije iza njih niti koliko će ih razveseliti.

Najljepši kraj godine za prihvatilište za beskućnike u Portlandu koje je od doniranih tenisica sada na aukciji u Sotheby'su zaradilo više od 50 tisuća dolara!

Kada je im u travnju ove godine u skloništu ostavljen par zlatnih Air Jordan tenisica nisu znali što su dobili, rekla je za CNN Erin Holcomb, voditeljica prihvatilišta za beskućnike.

No, činilo se da su u savršenom stanju, a uz to i zlatne, pa su pretraživanjem Googlea otkrili da su izgledale baš kao par onih koje je redatelj Spike Lee nosio tijekom dodjele Oscara 2019. godine kada ga je i osvojio.

"Pa smo pomislili: Vau, kakva nevjerojatna replika. Možda ih možemo prodati na eBayu za 100 dolara”, rekla je Holcomb.

Air Jordan zlatne tenisice Spike Lee u tenisicama na dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Otkrila je u međuvremenu da je napravljeno samo nekoliko pari istih u suradnji s Leejem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem u susjedstvu VIDEO Požar progutao odlagalište otpada, vatrogasci radili cijelu noć: Zabranjeni sportovi na otvorenom i poljoprivredni proizvodi

“Bila sam apsolutno šokirana jer ni u milijun godina ne bih mogla zamisliti da će nešto takvo završiti u našoj kanti za donacije“, kaže Holcomb.

Ubrzo je shvatila da je barem jedan par drugih posebno izrađenih cipela prethodno bio na aukciji Sotheby'sa. Zatim se obratila globalnoj aukcijskoj kući gdje su joj rekli da su tenisice savršene za aukciju krajem godine. Osim toga, odrekli su se i prodavateljske naknade.

Određen je datum aukcije, a Sotheby's je procijenio da će se cipele prodati za 15.000 do 20.000 dolara.

U izjavi za CNN, Sotheby’s je objasnio što čini par cipela tako posebnim iako ih Lee nije nosio.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Dugopolja Teška prometna nesreća Užas na A1: Poginulo dijete (8), majka i dvoje djece u bolnici, policija traži svjedoke

“Ovaj par je jedan od rijetkih napravljenih pari. Navodno su bili rezervirani za Spikea i nekoliko drugih iz njegovog tima,” rekao je Eric LiBassi, stručnjak u Sotheby's odjelu za moderne kolekcionarske predmete u New Yorku.

Air Jordan zlatne tenisice Spike Lee u tenisicama na dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Tenisice su na kraju prodane za 50.800 dolara. Odakle su stigle i tko ih je kupio ostaje misterij.

“Tko god da ih je kupio, mislim da je stvarno zaslužan za prekrasan završetak nevjerojatne priče i jako smo zahvalni i osobi koja nam ih je dala“, rekla je voditeljica prenoćišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene